Ranking

Tulosta

Olipa jännittävää

04.02.2017

Kovasti oli tungosta kahdeksan parhaan joukkoon, kun Rankingissa keilattiin kuuden sarjan jatko-osio. Kuten aina, viimeisistä paikoista käytiin pistetaistelua aina viimeisen sarjan kymppiruutuun saakka. Sanna Pasanen johtaa, Mikko Hirvonen otti viimeisen jatkopaikan.

Ennen osion viimeistä sarjaa viimeisellä jatkopaikalla oli AS:n Santtu Tahvanainen. Hänen edeltään ulos hiipui kuudennelta sijalta TKK:n Timo Alho, joka lopetti 191 sarjaan. Myös Mikko Hirvonen oli vaikeuksissa ja joutui jo liipaisimelle. Hänen viimeinen sarjansa oli 188, mikä sitten nippa nappa jatkoon riitti. Sami Konsteri oli jo hetken aikaa sisällä ja menossa jatkoon, kun hän rutisti loppuun kaatoja. Kymppiin Sami ei enää tuplaa saanut ja ovi aukesi Mistralin Jarmo Sinilaaksolle (kuvassa). Hän teki kaksi hyvää pesäosumaa ja otti tuplan. Viimeisellä heitolla piti sitten ottaa enää seitsemän keilaa pakasta. Kaadon Jamo pudotti ja lopetti osion 269 sarjalla, mikä riitti nousuun 248 sarjaan lopettaneen Konsterin edelle.

Tiukkaa oli tuloslistalla, sillä kolmantena Sanna Pasasen ja Petteri Salosen takaa jatkoon etenevän Jari Ratian ja 11:ksi sijoittuneen Kert Truusin välinen ero oli vain 46 pistettä ja välissä siis seitsemän miestä. Kärkikolmikon takana jatkopaikan ottivat parhaan kuuden sarjan tuloksen 1414 keilannut Santtu Tahvanainen ja Mainareiden Tomas Käyhkö. Bayn Juhani Tonteri ja Jarmo Sinilaakso etenivät jatkoon sijoilta kuusi ja seitsemän tasapistein 3125. Mikko Hirvonen jäi tästä kaksikosta vain pisteen ja naapisti sen viimeisen jatkopaikan, kolmen pisteen erolla Sami Konsteriin.

Sanna Pasanen piti lopulta kärkipaikan ja lähtee round robiniin ykkösenä. Hän keilasi kuuteen sarjaan 1279 eli tasoituksin 1327. Petteri Salonen teki 1386 ja nousi toiseksi. Pitkään kakkossijaa pitänyt Jari Ratia lopetti osion 164 sarjaan, mutta alla oli viiden sarjan tulos 1168, mikä takasi hänelle jatkopaikan.

Turnaus huipentuu kahdeksan pelaajan round robiniin, jossa ei keilata sijoitussarjaa. Eli seitsemän matsin jälkeen kärjessä oleva keilaaja kuittaa 1.500 euron ykkösrahat.

Seija Lankinen 

Online scoring
Livelähetys
Round robin
14 sarjan tulokset


« Palaa