SM-kilpailut

Tulosta

Niko Oksanen, kukapa muukaan!

28.05.2017

Niko Oksanen on ollut tänä keväänä voittamaton lähes kaikkialla, missä hän on keilannut. Sitä hän oli myös Joensuussa SM-mitalipeleissä. Välierästä vastaan tuli viime keväänä hopealle keilannut Jari Ratia ja samaan väriin hän joutui tyytymään myös nyt, Niko vei matsin 434-399.

Toisin kuin naisten loppuottelu aikaisemmin, miesten peli oli tiukka aina viimeisiin ruutuihin saakka. Molemmat tekivät ensimmäisessä sarjassa yhden virheen, Ratia yhden keilan missin toisessa ruudussa ja Niko missin kolmen keilan ryhmästä kahdeksannessa ruudussa. Ratia teki sarjaan kaksi tuplaa ja ratkaisi niillä sarjan voiton itselleen viidellä pisteellä, 192-187.

Toisessa sarjassa Jasulla oli vaikeuksia saada keiloja lähtemään osumistakaan, kun taas Niko pudotti kaatoja hienoilla heitoilla. Ensin hän teki triplan 3-5 ruutuihinsa ja sitten neljän jonon seitsemännestä ruudusta alkaen. Jasu otti tuplan 8-9 ruutuihinsa, mutta ei saanut niille jatkoa ja Niko vei sarjan 247-207 ja tuuletti Suomen mestaruutta pistein 434-399.

- Ihan loistavat fiilikset, vähän on tyhjä olo nyt, Niko huokaisi. Joensuusta hän matkaa kotiin Kouvolaan kahden kulta- ja yhden hopeamitalin kanssa. Toinen kulta tuli parikilpailusta Santtu Tahvanaisen kanssa.
- Kyllä minulla oli tavoitteena kulta. Tiesin, että se on mahdollista, kun oli karsinnan kolmas ja voitin parikultaa. Mutta ei sitä kovin paljoa voinut miettiä, piti keskittyä omaan heittoon, hän totesi.
Loppuottelussa Nikolla luonnollisesti oli paineita, mutta hän tiesi, että niin on Jasullakin.
- Totta kai oli paineita TV-finaalissa, mutta Jasulla oli varmasti mielessä se viime vuoden finaalitappio ja hopea. Ne olivat varmasti hänen pääkopassaan.

Ensi lauantaina Niko laittaa päähänsä valkolakin ja jatkaa sillä kevään juhliaan. Kaiken kaikkiaan huikeasta keväästä huolimatta Nikolla on jalat tukevasti maanpinnalla.
- Kyllähän tämä vähän sanattomaksi vetää, kun miettii, mitä kaikkea on kevään aikana tullut. Kaunis kiitos Samille palloista ja kaikille minua kannustaneille. Tsemppiviestejä on tullut todella paljon, niillä on iso merkitys, kahdella pallolla kisan läpi vetänyt Niko lähetti terveisiä välineistään vastaavalle Sami Heinilälle ja tukijoukoille.

Pian SM-kilpailujen jälkeen nimetään MM-joukkue, sekin on Nikon ajatuksissa pyörinyt.
- Onhan sinne ollut halu päästä. Kevät on ollut todella hieno ja uskon, että olen antanut aika hyviä näyttöjä valitsijoille, Niko virnistää.

Elice hämillään voitosta

Naisten Suomen mestaruuden voittanut 17-vuotias Elice Piksilä oli melko hämillään pokaalia kainallossaan pitäessään.
- Onhan tämä aika uskomatonta, hän tuumasi ja myönsi alussa hieman jännittäneensä.
- Ensimmäinen kerta TV-finaalissa, niin kyllähän se jännitti. Yritin vain kasata itseni ja heittää ruudun kerrallaan ja pysyä positiivisena, Elice jatkoi.
- Tavoite oli kyllä kultamitali, kun kerran näin pitkälle olin päässyt. Yritin keskittyä omaan peliini ja olla miettimättä kuka siellä on vastassa, sillä tavalla pidin pääni kylmänä, Elice tuumasi.

SM-kilpailut on Joensuussa saatu päätökseen. Iso kiitos karsinnan aikana tiedottamisesta vastanneelle ja nyt viikonlopun aikana arvokkaana apuna olleelle Jorma Summaselle. Samoin Joensuun liiton puheenjohtaja Kari Alvilalle, joka koko ajan teki töitä tulospalvelussa. Kiitos myös kilpailunjohtaja Pekka Korvelle, paikallisjohtaja Jukka Hirvoselle sekä Risto Särmälle back upina toimimisesta.

Ja tästä sitten - kesää kohti!

Seija Lankinen


« Palaa