World Bowling Tour

Tulosta

Suomalaiset aloittanet mukavasti Bangkokissa

03.10.2017

Thaimaassa keilataan World Bowling Tourin osakilpailua, Thailand World Bowling Touria. Karsinnan alkuvaiheessa ovat suomalaiset Mika Koivuniemi, Joonas Jähi ja Osku Palermaa hyvissä asemissa.

Jähin kommentti päivitetty ti klo 14.30

Kilpailun karsinta keilataan aasialaiseen tapaan yhdeksän sarjan kisana, joka koostuu kolmesta kolmen sarjan blokista. Niitä saa uusia rajattomasti ja kolme isointa tulosta otetaan huomioon. Loppukilpailuun pääsee 42 keilaajaa, tuloksilla laskien 35 parasta, neljä paikallista pelaajaa ja kolme parasta desperadosta.
Karsinnan kahdeksan parasta pääsee suoraan finaalin kolmannelle kierrokselle ja sijoille 9-24 sijoittuneet toiselle kierrokselle. Tämä varmasti houkuttaa uusimaan noita kolmen sarjan pelejä ja on omiaan nostamaan tulostasoa, joka jo nyt on melkoinen. Karsinta päättyy keskiviikkoiltana ja loppukilpailu alkaa torstaina ja päättyy kahdeksan parhaan keilaajan TV-finaalin perjantaina.
Kilpailun voittajalle on luvassa miljoonan bahtin, reilut 25 000 euron rahasumma.

Suomalaisia on kisassa mukana kolme, Joonas Jähi, Mika Koivuniemi ja Osku Palermaa, jotka kaikki ovat jo ehtineet osuutensa alkaa ja suorittaa vähintään kolme karsintablokkia, eli ovat listoilla täydellä yhdeksän sarjan suorituksella.
Parhaiten on pelit avannut Koivuniemi, jonka yhdeksän sarjan tulos 2135 (keskiarvo 237,2) koostuu blokeista 749, 704 ja 682. Sillä Mika on tiistaina puolen päivän aikaa sijalla kymmenen, eli juuri ja juuri ulkona kahdeksan parhaan joukosta. Parannettavaa olisi pari kymmentä pistettä.
Jähi on kerännyt tasan 2100 (233,3) ja on tällä hetkellä sijalla 16. Palermaan tulos, 2093 (232,6) riittää sijalle 19. Sekä Joonas, että Osku saavat parantaa lukemiaan, mikäli aikovat loppukilpailuun, sillä takana kärkkyy koko joukko pelaajia, joilla on vasta yksi tai kaksi peliä pelattuna ja parempi keskiarvo. Lisäksi muutkin uusivat pelejään, joten finaaliraja noussee reilustikin päälle 2100.
Ihan malliksi keskiviikon kärkimies, Indonesian Ryan Lalisangin, tulos, 2244 (249,33).

Joonas Jähillä oli myönteisiä ajatuksia kisasta:
- Ihan mukava on pelata kolmen sarjan pelejä niin, ettei tarvitse vaihtaa rataa eikä tähyillä koko ajan mitä seuraavalla rataparilla tapahtuu. Itse tykkään olosuhteesta, mutta koska ei liikuta niin kanssapelaajan vaikutus on suuri. Kolmenkin sarjan aikana tulee jo paljon muutoksia.

 

Karsintaeriä keilataan tiistaina iltamyöhään ja keskiviikkona vielä yhdeksän kappaletta, joten muutoksia kyllä tulee.

 

Pekka Korpi

Järjestäjän sivuille

 

 


« Palaa