Arvokilpailut

Tulosta

Sanna ja Niko karsiutuivat

Sannan ja Nikon tie maailmancupissa katkesi loppukilpailun ensimmäiseen osioon.

10.11.2017

Suomen edustajat Meksikon maailmancupissa joutuivat päättämään pelinsä tänään loppukilpailun ensimmäiseen osioon. Sanna Pasanen taisteli lähes loppuun asti jatkopaikasta, Niko Oksasen kohtalo sinetöityi jo hyvissä ajoin ennen päätössarjoja.

Sanna Pasasen mahdollisuudet jatkoon leijuivat ilmassa aina kahteen viimeiseen sarjaan saakka. Hän oli kuuden pelatun sarjan jälkeen 39 pisteen päässä isäntämaa Meksikon Maribel Orzcosta. Sanna aloitti seitsemännen sarjansa reiällä, mutta pudotti sitten kolmannesta ruudusta seitsemän kaatoa peräkkäin, mutta meksikolainen vastasi samalla mitalla. Kun Sanna sitten lopetti sarjansa yhden keilan missiin, ja Orzco jatkoi kaadoilla viimeisen ruudun, venähti ero 51 pisteeseen. Sitä Sanna ei pystynyt kiinni ottamaa, vaan karsiutui pelistä 50 pisteellä. Hän keilasi turnauksen 32 sarjaansa tuloksen 6778, josta keskiarvoksi tulee 211,8 pistettä.

Sami Konsteri ja Sanna olivat luonnollisesti pettyneitä, mutta jaksoivat viestittää peleistä koti-Suomeen.
- Sanna pelasi taas parhaan päivänsä täällä, mutta tällä kerralla sarjat loppuivat kesken. Hyviä ja nopeita pelilinjan sekä pallonvaihdon ratkaisuja onnistuttiin tekemään, mikä mahdollisti jatkoon pääsyn. Toisten tekemiselle ei tietenkään voi mitään eli hyvin heittivät paineen alla myös vastustajat, Sami kertoi.
- Kulminaatiopiste ehkä koko viikolle oli tämän päivän seitsemännen sarjan kymppiruutu. Siinä Sannalla jäi hyvästä osumasta kymppikeila, josta hän vielä harmikseen heitti ohi. Samaan aikaan Meksikon tyttö heitti jonon päälle omaan kymppiruutuunsa ylipuolen kaadon. Jos jossitella haluaa, niin että nyt oltaisi hyvällä heitolla annettu kaato ja huonolla tyhjä, niin viimeiseen sarjaan olisi Sanna lähtenyt johtoasemasta jatkopaikkaa ajatellen, mutta nyt eroa olikin noin 50 pistettä. Hyvin vielä viimeinen sarja taskuun heitettiin, mutta isoa sarjaa ei saatu aikaan, Sami analysoi ratkaisuhetkiä.
- Joka tapauksessa hyvä pelipäivä Sannalta, Sami totesi lopuksi.

Sanna itse oli hieman kaksijakoisissa tunnelmissa.
- Harmittaa ja samalla jotenkin tuntuu tyytyväiseltäkin. Lähelle päästiin, mutta tosiaan sarjat loppuivat kesken ja kiva, että sain painetta meksikolaiselle. Olisin kyllä voinut keilata vielä lisää sarjoja. Tavoite oli kahdeksan joukkoon, mikä jäi piirun vajaaksi. MM-kilpailuja ajatellen tosi hyvää peliä ja tärkeitä sarjoja ja heittoja tuli tehtyä. Pelattiin kyllä oman mukavuusalueen ulkopuolella, minkä takia alussa tuli ehkä annettua tasoitusta kärkeen. Muuten pelasinkin heidän tasollaan, Sanna summasi tämän kilpailun.

Tässäkin osiossa naisten ykkönen oli, kuten kaiken aikaa, Ruotsin Jenny Wegner. Hän keilasi kahdeksaan sarjaan pisteet 1808 ja lähtee round robiniin 230 pisteen johdossa ja on varmasti puolustamassa viime vuoden voittoaan lauantain pudotuspeleissä. Hän on keilannut 32 sarjaa keskiarvolla 226,9. Toisena jatkoon etenee Kolumbian Rocio Restrepo, hänkin turvallisella erolla takaa-ajajiin. Kahdesta muusta paikasta pudotuspeleihin tullaan käymään tänään vielä tiukka taistelu.

Niko Oksasen peli oli odotuksiin nähden vaisua. Ongelmia oli alusta alkaen, eikä takaa-ajo oikein lähtenyt kunnolla käyntiin missään vaiheessa. Aina, kun tuli jononpoikanen, jatkoksi tuli joku tyhjä ja ero kahdeksanteen sijaan karkasi käsistä. Lopulta sitä tuli viimeisen jatkopaikan ottaneeseen Saksan Olive Moringiin reilut 150 pistettä. Niko keilasi tänään tuloksen 1610.

Miesten kilpailun kärjessä round robiniin lähtee Malesian Ahmad Fishol. Hän on keilannut 32 sarjaa 223,6 keskiarvolla ja jättänyt toisena olevan Kolumbian Oscar Rodriquezin 81 pisteen päähän. Seuraavina tuloslistalla ovat Mats Maggi Belgiasta ja USA:n Jakob Butturf, mutta tiukkaa on ja tulossa on jännittävät round robin pelit, jotka pelataan Meksikossa meidän aikaamme keskiyöstä alkaen. Tämän osion ykkönen oli kaukaa takaa viidenneksi ja jatkoon noussut Venezuelan Ildemaro Ruiz, joka takoi kahdeksaan sarjaan 1873 lukemat.

Sami Konsteri harmitteli myös Nikon karsiutumista tehdystä työstä huolimatta.
- Nikon päivä oli samaa raskasta puurtamista, vaikka keilailu näytti ihan hyvältä ja keilailullisesti päivä oli hyvä. Mutta, kun ei natsaa, niin ei natsaa. Kaikkea kokeiltiin ja töitä tehtiin, mutta tällaista keilailu on, kun joutuu välttämään virheitä, niin ei se tosipeli sieltä oikein auennut. Virheistä, kun aina rankaistiin maksimaalisesti. Hyvin Niko jaksoi loppuun asti pelata ja sai näin saada tärkeitä heittoja ja kokemusta kansainvälisestä pelaamisesta. MM-kilpailuja ajatellen myös hyvää treeniä ja kisasarjoja saatiin alle, koska loukkaantumisen takia Nikolla oli melko pitkä kilpailutauko, Sami puntaroi.
- Tuntuu, että en näin ”huonosti” keilannut, mitä tulos näyttää. Mutta isoja sarjoja kun yritti, niin aina ne pari tyhjää sarjaan tuli. Pieni tuuri jossain kohtaa olisi ollut paikallaan, mutta tällä kerralla sitä en näköjään ansainnut. Sekin kun pitää ansaita, Niko itse tuumasi.
- Pelaaminen tuntui hyvältä, mutta tulos on tämä. Tästä jatketaan kohti Vegasia MM-kilpailuihin. Pidetään hiukan huilia ja nyt tiedän, mitä harjoitella vielä lisää tulevalla väliviikolla, Niko totesi.
- Keli tuntui tänään vielä hitaammalta kuin aikaisemmin, mikä nyt oli minun tekemiselleni juuri väärä suunta. Hiukan turhautunut olo, mutta ei kai 12. sija nyt niin huono sitten ole kuitenkaan, Niko päätti.

Sanna, Niko ja Sami suuntaavat Meksikosta suoraan USA:n, missä reilun viikon kuluttua alkavat MM-kilpailut. Suomen muu joukkue matkaa kisoihin 22.11.

Seija Lankinen

Kisasivuille


« Palaa