Arvokilpailut

Tulosta

Finalistit selvillä

11.11.2017

Meksikon Hermosillossa pelattiin viime yönä Suomen aikaa kahdeksan parhaan round robin, jonka jälkeen on selvillä neljä parasta pelaajaa tämän illan pudotuspeleihin.

Maailmancupin round robinissa pelattiin ennakkoon annetusta tiedosta poiketen kahdeksan sarjaa eli myös sijoitussarja. Kaikkiaan ennen pudotuspelejä sarjoja on kertynyt siis 40.

Ruotsin Jenny Wegner piti odotetusti kärkipaikan, vaikka round robin sujuikin hänen aiempaan tasoonsa verrattuna vaisusti. Tulosta tuli 1653 ja bonukset vain kolmesta ottelusta. Eroa oli muihin kuitenkin niin paljon, että johto säilyi. Tosin lopulta niukasti vain 16 pisteen turvin, sillä Kolumbian Rocio Restrepo teki pelipisteitä 1807 ja keräsi 150 pisteen bonukset. Vieläkin hurjemmalla pelipäällä oli Filippiinien Krizziah Lyn Tabor, joka takoi 1902 tuloksen ja otti kuudet voittobonukset (180). Neljäntenä jatkoon eteni Malesian Siti Safiyah Rahman. Hänen iltapuhteensa lukemat olivat 1804 tulosta ja 150 bonuksia. Tämä nelikko muodosti neljän kärjen jo ennen round robinia eli kukaan ei takaa pystynyt jatkoon nousemaan.
Jenny Wegnerin 40 sarjan keskiarvo oli huikea 222,9. Restrepo ja Krizziah nousivat kirin myötä myös yli 220 pisteen keskiarvoihin.

Miesten peleissä nousuja nähtiin. Jo edellisessä osiossa kovan lukeman 1873 tehnyt Venezuelan Ildemaro Ruiz keilasi matseissa kovimmat pisteet 1853 ottaen kuusi voittoa. Näillä aineksilla hän nousi kokonaistulokseen 8966 (219,7) ja valtasi kärkipaikan. Ennen matseja hän oli ulkona jatkopaikoilta, viidentenä. Malesian Ahmad Fishol ja USA:n Jakob Butturff lunastivat jatkopaikat seuraavina. Fishol hävisi Ruizille vain viisi pistettä, Butturff 60 pistettä. Kolumbian Oscar Rodriquez otti viimeisen jatkopaikan selkeällä erolla Norjan Tor Inge Jansenin. Jansen kiri matseissa tuloksen 1781 ja 120 pisteen bonukset, mutta jäi silti ulos 82 pisteen erolla kolumbialaiseen. Kolmantena ennen otteluita ollut Belgian Mats Maggi jäi tulokseen 1666, bonuksia tuli 105 ja belgialainen putosi kuudenneksi.

Pudotuspelit alkavat illalla kello 21:30 Suomen aikaa. Aamupäivällä Meksikossa on jonkinlainen keilailufestivaali.

Seija Lankinen

Kisasivulle


« Palaa