Arvokilpailut

Tulosta

Mestaruudet USA:aan ja Filippiineille

12.11.2017

Maailmancup keilattiin Meksiko Hermosillossa päätökseen eilen. Naisten mestaruuden otti Filippiinien Krizziah Tabora, miesten ykköseksi nousi USA:n Jakob Butturff.

Naisten pudotuspelit ratkesivat kaikki selkein eroin. Mestaruutta puolustanut Jenny Wegner, Ruotsi, jäi Malesian Siti Safiyah Rahmanin vauhdista alkuruuduissa, mutta pystyi vielä sarjan puolivälissä haastamaan Rahmania. Kiri kariutui yhdeksännen ruudun tyhjään ja Rahman voitti sarjan 227-197. Toisessa välierässä Filippiinien Krizziah Tabor pudotti pronssille Kolumbian Rocio Restrepon tasokkaasti 249-222.
Loppuottelun neljänteen ruutuunsa Tabora missasi kymppikeilan, mutta takoi sen jälkeen viiden kaadon jonon ja merkkautti tulokseksi 236. Rahman teki sarjan alkupuolelle yhden reiän, mikä oli hänen ainoa tyhjänsä, mutta kun peräkkäiskaatoja tuli vain tuplan verran, jäi hän tulokseen 191 ja voitto oli Taboran.

Eikä suurta draamaa nähty miestenkään välierissä. Kolumbian Oscar Rodriguez voitti loppukilpailun aiemmissa osiossa hyvässä vireessä olleen Venezuelan Ildemaro Ruizin pistein 232-193, USA:n Jakob Butturff murskasi Malesian Ahmad Fisholin tuloksin 266-176. Loppuottelu eteni tasaisissa merkeissä aina kuudenteen ruutuun, jossa Butturff johti viidellä pisteellä. Seuraavaan ruutuunsa Rodriguez teki tyhjän ykköskymppi kuviosta, Butturff kuittasi sen neljällä kaadolla ja eteni 246-201 voittoon.

Näin on yksi syyskauden huipputapahtumista saatu päätökseen. Parin viikon kuluttua ollaan taas jännän äärelle, kun Las Vegasissa aloitellaan MM-kilpailuja.

Seija Lankinen

Kisasivulle


« Palaa