Muut uutiset

Tulosta

Junnutourin 3. osakilpailu Porissa saatiin sunnuntaina päätökseen

13.11.2017

Junnutourin 3. osakilpailu keilattiin isänpäiväviikonloppuna Porissa. Poikien kilpailun voiton vei TPS:n Lassi Aalto Turusta ja tyttöjen kilpailun voitti GB:n Senni Savikurki Helsingistä. 

Osakilpailuun osallistui viikonlopun aikana 72 poikaa ja 28 tyttöä, joten osanottajamääräksi muodostui pyöreä sataluku. Sunnuntaina pelatut kaksi alkuerää pistivät loppukilpailupaikkalistan uusiksi ja pe-la keilanneista ainoastaan pojista HWT:n Otso Kahila ja hyvän viimeisen sarjansa ansiosta Joe's Goldin Nico Kärkkäinen sekä tytöistä Juvel-Teamin Mila Nevalainen säilyttivät loppukilpailupaikkansa.

Sunnuntain kahdessa alkukilpailulähdössä nähtiin junioreilta paljon hienoja suorituksia. Porin haastava ratahoito pakotti pelaamaan melko keskeltä ja reunalle eksyneet saivatkin todeta että pallo ei löydä pesään. Tulostaso muodostui hyväksi ja viimeisistä loppukilpalilupaikoista käytiin kovaa taistoa. Lopulta poikien loppukilpailuun pääsemiseksi vaadittiin pistemäärä 1219 ja tyttöjen loppukilpailuun pistemäärä 1131.

Poikien alkukilpailun vei lopulta nimiinsä Mainareitten Tomas Käyhkö Varkaudesta pistemäärällä 1409, toinen oli HWT:n Otso Kahila Kotkasta pistein 1321 ja kolmas Bayn Jesse Ahokas Lahdesta. 

Tyttöjen alkukilpailua hallitsi vakuuttavasti GB:n Senni Savikurki Helsingistä pistemäärällä 1335, toinen oli nuori vasta 13-vuotias hienosti koko viikonlopun keilannut Juvel-Teamin Mila Nevalainen Hämeenlinnasta pistemäärällä 1249 ja kolmas GB:n Elice Piksilä Helsingistä pistemäärällä 1238.

Poikien loppukilpailussa heitettiin viisi sarjaa amerikkalaisittain ja mukana oli 15 poikaa. Tulostaso muodostui korkeaksi kaikkien heittäessä vähintään yhden yli 200 sarjan ja pudotuspeleihin päästäkseen pitikin heittää yli 224 keskiarvolla. Ice-Bowlingin Joni Kärkkäinen aloitti hurjasti tehden ensimmäiseen sarjaan tuloksen 269, HWT:n Otso Kahila vastasi hienosti tuloksella 266. Toisessa sarjassa Bayn Kaaron Salomaa iski taululle vielä hurjemman tuloksen 279 ja TPS:n Lassi Aalto 268. Kolmannessa sarjassa Lassi jatkoi hyvää esitystään tehden tuloksen 266 ja Otso Kahila peesasi tuloksella 249. Neljännen sarjan valtias oli Bayn Jesse Ahokas tuloksella 265 ja toinen hitaasti kohti neljän kärkeä hivuttautuva seurakaveri Wiljami Hämäläinen tuloksella 250. Viidennessä sarjassa kaatoputket harvenivat ja parhaista tuloksista vastasivat Jesse Ahokas ja Tomas Käyhkö tuloksella 237. Tiukan kisan jälkeen pudotuspeleihin selvisivät HWT:n Otso Kahila Kotkasta pistemäärällä 1176, TPS:n Lassi Aalto Turusta pisteet 1156, Bayn Jesse Ahokas Lahdesta pisteet 1155 sekä niin ikään Bayn Wiljami Hämäläinen Lahdesta pisteet 1136. Alkukilpailun voittaja Mainareitten Tomas Käyhkö jätettiin tuloksella 1113 viidenneksi ja näin pudotuspelien ulkopuolelle.

Tyttöjen loppukilpailussa heitettiin myös viisi sarjaa amerikkalaisittain ja mukana oli 8 tyttöä. Juvel-Teamin nuori Mila Nevalainen otti heti ohjat käsiinsä tehden ensimmäiseen sarjaan hienon 233 tuloksen GB:n Senni Savikurjen tehdessä 208.  Toisessa sarjassa oli jokaisella vähän vaikeuksia ja ainoan parituloksen  201 teki Bayn Vilma Salo. Kolmannessa sarjassa nähtiin taas kaatojonoja ja parhaista tuloksista vastasivat TPS:n Teea Mäkelä heittäen 242 ja GB:n Elice Piksilä 226. Neljäs sarja oli taas rauhallisempi; parhaista tuloksista vastasivat Vilma Salo 218 ja Senni Savikurki 214. Viidennessä ja ratkaisevassa sarjassa Vilma Salo aloitti hurjan kirin tehden 237 mutta se ei aivan riittänyt vaan pudotuspelipaikka jäi neljän pisteen päähän ja sijoitukseksi viides sija. Tyttöjen pudotuspeleihin selvisivät Juvel-Teamin Mila Nevalainen Hämeenlinnasta pistemäärällä 1057, GB:n Elice Piksilä Helsingistä pistemäärällä 1036, GB:n Senni Savikurki Helsingistä pistemäärällä 1025 ja TPS:n Peppi Konsteri Turusta pistemäärällä 1018.

Pudotuspeleihin selvinneet

Pudotuspeleihin selvinneet: Elice Piksilä, Peppi Konsteri, Mila Nevalainen, Senni Savikurki, Lassi Aalto, Wiljami Hämäläinen, Otso Kahila ja Jesse Ahokas

Poikien pudotuspeliparit olivat Otso Kahila - Wiljami Hämäläinen ja Lassi Aalto - Jesse Ahokas. Ensimmäisessä parissa Otso näytti vievän pelin nimiinsä tekemällä alkuun 5 kaadon pötkön kun Wiljamille tuli neljänteen ruutuun reiästä yhden keilan jättö. Tilanne viiden ruudun jälkeen 120 -  94. Kun Otso teki 6. ja 7. ruutuun jätöt ja Wiljami taasen 7. ruudusta alkaen 5 kaatoa putkeen niin tilanne kääntyi päälaelleen. Wiljami otti loppuottelupaikan pistein 243 - 221.

Toisessa parissa Lassi jätti toiseen ruutuun kaksi keilaa pystyyn ja antoi etulyöntiaseman Jesselle. Tämä ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan Lassin kiriin. Jesse kuudenteen ruutuun jättö, Lassi 3. ruudusta 5. kaadon putki ja kahdeksanteen ruutuun hieno reikäpaikko. Loppuottelupaikka Lassille pistein 227 - 191.

Tyttöjen pudotuspeliparit olivat Mila Nevalainen - Peppi Konsteri ja Senni Savikurki - Elice Piksilä. Molemmat parit kävivät tiukan tasaväkisen taiston loppuottelupaikoista. Mila aloitti jättämällä ensimmäiseen ruutuun yhden keilan pystyyn ja antamalla etulyöntiaseman Pepille. Tilanne tasoittui kuitenkin neljännessä ruudussa kun Pepille jäi kaatamatta kaksi keilaa. Viidennessä ruudussa tilanne kutkuttava 76 - 72 Milan hyväksi. Siitä eteenpäin tytöt paukuttivat vuorotellen kaatoja neljän pötköön ja kun molemmat onnistuivat vielä tekemään ehjän kymppiruudun niin loppuottelupaikka Milalle pistein 212 - 211, ikätasoitukset huomioiden 228 -219.

Toisessa parissa sekä Senni että Elice pelasivat tarkasti ja tekivät ehjän sarjan. Molemmat heittivät yhdeksään ensimmäiseen ruutuun kuusi kaatoa mutta kun Senni pystyi tekemään kolmen kaadon putken Elicen kahta vastaan niin loppuottelupaikka Sennille pistein 228 - 215.

Poikien loppuottelupari

Poikien loppuottelupari Lassi Aalto ja Wiljami Hämäläinen

Poikien loppuottelu alkoi tasaisena. Wiljami teki ensimmäiseen ruutuun ehjän ja sitten kolmen kaadon pötkön. Lassi aloitti kolmen kaadin pötköllä ja teki neljänteen paikon. Tilanne neljän ruudun jälkeen 80 - 89. Kun Wiljamille tuli vielä 5. , 8. ja 9. ruutuun jätöt ja Lassi pelasi puhtaan sarjan niin loppuottelu meni Lassille pistein 222 - 191.

Tyttöjen loppuottelupari

Tyttöjen loppuottelupari Senni Savikurki - Mila Nevalainen

Tyttöjen loppuottelu alkoi molempien ykkösruutuun tekemillä kaadoilla. Mila teki kakkosruutuun reiän, jonka paikkoyrityksestä jäi yksi keila pystyyn. Senni ei pystynyt käyttämään saamaansa etua hyödykseen vaan teki kolmannessa ruudussa reiän - paikosta kaksi keilaa jäi pystyyn. Kun vielä neljänteen ruutuun tuli ikävä yhden keilan ohiheitto oli tilanne puolessa välissä nuoren Milan eduksi 78 - 70. Lopun Senni pelasikin sitten varmasti ehjänä loppuun asti tehden neljän kaadon putken ruutuihin 6-9. Mila teki 8 ruutuun yhden keilan missin ja vielä kymppiruutuun reiän niin peli oli selvä. Loppuottelu Sennille pistein 208 - 180.

Junnutourin voittajat

Junnutourin 3. osakilpailun voittajat TPS:n Lassi Aalto Turusta ja GB:n Senni Savikurki Helsingistä.

Lassi oli melko tyytyväinen keilaukseensa päivän aikana, ainoastaan loppukilpailun 5. sarja jäi harmittamaan. Lassi on keilannut kilpaa 9 vuotta ja junnutourin parissa on menossa 6. vuosi. Senni kertoi että päivä on ollut tosi pitkä. Hän on lähtenyt liikenteeseen aamulla viideltä Kuortaneelta. Senni oli tyytyväinen keilaamiseensa, joka oli kuulemma "yllättävän" hyvää ja hän kertoi pitävänsä pitkästä kelistä. Senni on keilannut kilpaa 8 vuotta ja ollut mukana junnutourissa jo lukemattomia kertoja. Hänellä on ennestään yksi osakilpailuvoitto. Lopuksi Senni lähetti hyvät isänpäiväonnittelut isälleen ja pahoittelut siitä ettei ollut paikalla.

Osakilpailun yhteydessä arvotun keilapallon voitti Mainareitten Onni Riikonen Varkaudesta ja Ballmaster lahjakortin T-2000:n Eetu Tunturi Vaasasta.

Palloarvonnan voittaja Eetu Tunturi

Palloarvonnan onnellinen voittaja Onni Riikonen

Junnutourin tuloksiin pääset tästä linkistä

 

Risto Tuomala


« Palaa