SM-Liiga

Tulosta

Sunnuntain liigakierros sekoitti naisten kärjen

19.11.2017

Naisten SM-liiga jatkui Lahdessa tuplakierroksen sunnuntaina. Lauantain jäljiltä kärkipaikkaa piti Giants, perässään GB ja Bay.

Tauolle lähdettäessä Bay oli kirinyt kokonaispisteissä kärkeä, ohittanut GB:n ja johti jälleen päivän tuloslistaa. GB kiri eron umpeen heti tauon jälkeen ja ero Giantsiin oli molemmilla enää vain viisi pistettä. Kuudes ottelu heittikin pakan jo ympäri, kun GB siirtyi kärkeen ja Bay tiputti Giantsin kolmanneksi. Kunnes tuli ottelu numero seitsemän, ja osat vaihtuivat jälleen. Neljän keilatun liigakierroksen jälkeen Bay siis johtaa pistein 314. Viisi pistettä perässä Porin Giants ja Giantsia toiset viisi pistettä vajaana jahtaa GB.

- Tänään oli hieman vaikeampi päivä, keli kun ei ollut samanlainen kuin eilen emmekä oikein kukaan olleet missään vaiheessa kartalla. Saimme kuitenkin hyvällä joukkuepelillä käännettyä matseja eduksemme, joten pakko olla erittäin, erittäin tyytyväinen lopputulokseen, Bayn Hannele Impola valaisi asiaa kertoen samalla, että seuraava tavoite joukkueella on runkosarjan voitto.

Viikonlopun ehdoton kirikuningatar oli kuitenkin Nasevat, joka nosti itsensä seitsemänneltä sijalta neljänneksi kokonaispistein 215.

- Tänään oli vähän vaikeuksia, mutta koska keilasimme ilman vaihtomiestä, oli vain pakko selvitä. Puhalsimme yhteen hiileen, tytöt oli upeita enkä kokenut liikaa paineita ankkurina, Petra Eriksson-Sola kertoi päivän jälkeen tyytyväisenä. - Ei olla muuten koskaan voitettu 16-0, aika siistiltä tuntuu lopettaa tähän!

Viimeisen sarjan täydellinen voitto GB:stä nosti samalla Nasevat toiseksi päivän tuloslistalla viikonloppua hallinneen Bayn taakse. Seuraava liigakierros keilataankin Nasevien kotikentällä Raisiossa tammikuun lopulla.

Lopputulokset
Henkilökohtaiset tulokset 19.11.
Henkilökohtaiset kokonaistulokset

 

1. ottelut

TPS:n Peppi Konsteri aloitti iloisesti neljän jonolla ja se näkyi suoraan myös muiden tyttöjen olemuksessa. Cherryn ankkuripaikalla Jonna Jokinen haki pelipaikkaansa ja TPS saikin pidettyä johtoasemansa kokonaispisteissä. Cherryjen paras Jessica Kauhanen keilasi 213 ja sai vastustajaltaan Konsterilta sarjaraskaat lopulta neljällä pisteellä. Myös Petra Korkiamäki sai puristettua loppuun tuplan ja voitettua sarjansa vaivaisella yhdellä pisteellä. Muut voitot siis TPS:lle 12-4.

TPS
TPS

Lauantaina vastakkain lopettaneet GB ja Bay aloittivat tämän päivän rupeaman. Eilisestä sisuuntuneena GB oli selvästi tarkempi muutamiin ensimmäisiin ruutuihin. Bay teki tyhjiä ja jäi taakse. Viidennestä ruudusta lahtelaiset löysivät uudelleen kaatopaikan, mutta niin teki myös GB:n puolelta Senni Savikurki ja Heidi Manninen, jotka jonottivat vastaan. Yhdeksännessä ruudussa Bay oli kuitenkin kirinyt eron umpeen ja yhdeksällä pisteellä ohi. Kymppiruudussa sarjavoitot menivät vuorotellen molemmille. Ankkuripaikalla Heidi Manninen jätti valitettavan reiän ja Bayn puolella Eliisa Hiltunen kuittasi jatkamalla kaatojonoaan, joka toi pisteet Baylle sekä Hiltusen sarjasta, että kokonaistuloksesta. Pistein 819-762 raskaat pisteet jakautuivat siis 14-2. Voitto toi myös Bayn lähemmäs kokonaistilanteen kakkossijaa - ero GB:n ja Bayn välillä on enää kuusi pistettä.

Giants aloitti vahvasti, mutta sortui reikiin sarjan puolivälissä. Nasevat kuittasi useammalla kaatopötköllä ja lunasti itselleen kokonaispistevoiton 794-726. Nasevien kärjessä loisti Suvi Leskinen kahdeksan loppujonolla ja sarjatuloksella 246. Myös Sari Ohrimovitsch-Tyynelä ja Petra Eriksson-Sola voittivat omat sarjansa, joten pisteet Naseville 14-2.

Smash vei TuUL:a eilen ja sama tahti jatkui tänään. Lopussa kirinyt Heidi Kivikoski otti TuUL:lle ensimmäisen sarjavoiton, ja kun ankkurit pelasivat tasan, pisteet Raumalle 13-3.

Tulokset 

 

2. ottelut

Nasevalaiset eivät jatkaneet aivan samalla hurmoksella, mutta säilyttivät silti pienoisen johtoaseman Smashiin pelin puoliväliin saakka. Nina Haavisto onnistui tekemään seuran ainoan triplan, ja kun samaan aikaan Smash takelteli tyhjien kanssa, ero kasvoi. Ainostaan Jaana Taavitsainen onnistui poimimaan sarjapisteet vastustajaltaan 172-165, lopputulos siis Naseville 14-2. Nasevalaisten paras oli Suvi Leskinen, 215.

Smash ja Nasevat
Smash vs. Nasevat

Gians ja TuUL aloittivat molemmat tyhjäpainotteisesti, mutta Giants keräsi itsensä nopeammin ja ennen kahta viimeistä ruutua johti jo lähes sadalla pisteellä. Sarjatasolla jännitettävää riitti silti, kun Giantsin Ani Juntunen lopetti tyhjään ja Mirva Tuomikoski sai TuUL:lle sarjavoiton 176-159. Saman tempun toisti Mari Nurmilo Heidi Kivikosken muuratessa oman loppunsa umpeen. Lopullinen pistejako kuitenkin Poriin lukemin 12-4. Ainoa parisarjan tehnyt oli Giantsin Piritta Maja, 227.

GB näytti taas ottaneen opikseen edellisestä pelistä, kun nuorempi Lunden aloitti sarjansa neljän jonolla. Sarjan puoleenväliin mennessä GB johti TPS:a jo mukavasti, ja kun Manninen ja vanhempi Lunden löysivät oman kaatovaihteensa, tulos oli taputeltu. Vain Teea Mäkelä pystyi haastamaan oman sarjansa, mutta Manninen piti päänsä, vastasi kaatoon kaadolla, ja sai viimeisetkin sarjapisteet GB:lle 215-212. Lopputulos Helsinkiin 16-0, Roosa Lundenin ollessa paras sarjalla 234.

Cherry piti eilispäivän voittanutta Bayta varpaillaan, kun Kauhanen jatkoi putkessaan ja tykitti kuuden jonon kakkosruudusta eteenpäin. Valitettavasti seurakaverit eivät olleet aivan samoilla linjoilla, joten Bayn tarkka peli ja muutamat pienet kaatojonot pitivät pisteet lahtelaisten puolella. Kauhanen voitti oman pelinsä Hannele Impolaa vasteen ansaitusti 268-184. Myös Jenni Heinolla oli rahkeet kääntää oma sarjansa itselleen, mutta haaveet kaatuivat kymppiruudun reikään pistein 186-191. Loput voitot Baylle ja raskaat 14-2. Bayn paras oli Krista Pöllänen lukemalla 224.

Tulokset

 

3. ottelut

Päivän kolmannet ottelut alkoivat tasaisissa merkeissä. Kolme neljästä jätti ratkaisun hetket aivan viimeisiin ruutuihin.

GB näytti käyttäneen kaatokiintiönsä äskeiseen peliin, eikä onnistunut saamaan tuplaa pidempää. Cherryn Heino sai kolmekin pötköön, mutta tyhjät tasoittivat pelikenttää molemmin puolin. Vielä kymppiruudussa ero oli vain muutamia pisteitä. Kahden ensimmäisen pelaajan jälkeen sarjavoitot olivat 1-1. Cherryn Korkiamäki oli ensimmäinen, joka onnistui tekemään loppuun tuplan, mutta hävisi silti sarjansa Reija Lundenille 187-193. Jokinen jatkoi seurakaverinsa mallia, teki tuplan, voitti sarjansa ja lunasti samalla kokonaispistevoiton ja raskaat 12-4 Tampereelle. Voitto nosti Cherryn kokonaislistalla Smashin ohi kuudennelle sijalle.

Bayn Riikka Ratia tuli paikkaamaan vaihtoon siirtynyttä Impolaa ja aloittikin pirteästi tuplalla. TPS:n Peppi Konsteri vastasi samalla mitalla, ja kun loput joukkueiden jäsenet molemmin puolin tehtailivat tyhjiä tasatahtiin, peli pysyi tasaisena. Ennen viimeistä ruutua Bay oli kirittänyt itselleen muutaman kymmenen pisteen johdon. Ensimmäiset pelaajat tekivät tarkasti ehjää, mutta raskaisiin pisteisiin olisi vaadittu TPS:n kaatoja. Emmi-Noora Roos keilasi viimeiseen kahdeksan, paikko ja yhdeksän, ja hävisi sarjansa pisteellä Vilma Salolle. Mäkelä oli viemässä sarjavoittoa, mutta reikien kanssa koko sarjan ajan kamppaillut Hiltunen täytti kympin kaadoilla ja Mäkelä missasi reiän. Lopputulos Hiltuselle 168-164. Lahti lunasti siis itselleen täydet raskaat 16-0 ja siirtyi kokonaistuloksissa GB:n ohi toiselle sijalle.

yleisö

Smashin Jaana Taavitsainen kannatteli joukkuetovereitaan aloittamalla neljän suoralla. Smash ja Giants olivatkin kokonaistuloksellisesti aivan rinta rinnan aivan loppuun saakka. Giants lunasti sarjavoitot kolmen ensimmäisen pelaajan voimin, mutta Taavitsaisen 233 antoi vielä toiveita kokonaispistevoitosta. Ankkuripaikalla Giantsin Maja aloitti kaadolla, toinen kaato tai paikko riittäisi kokonaisvoittoon. Keiloja jäi toisella heitolla kaksi, ja kolmannen heitonkin jälkeen radalla seisoi vielä yksi. Kokonaispisteet 746-746 eli raskaat pisteet jakoon Giantsin hyväksi 10-6.

Nasevat taas ottivat johtoaseman nopeasti, kun TuUL kamppaili reikien ja muiden tyhjien kanssa. Ei niiltä säästyneet raisiolaisetkaan, mutta tripla ja neljän jono kuittaa jo monta mokaa. Ennen viimeistä ruutua ero oli Nasevalle viitisenkymmentä pistettä, eikä se loppua kohden siitä muuttunut. Nollapisteille TuUL ei silti jäänyt. Seija Pelkonen sai pisteet Leskiseltä omasta sarjastaan 179-172, samoin kuin Kivikoski 179-164. Myös Johanna Vähä-Mäkilällä oli mahdollisuus omaan sarjavoittoon. Eriksson-Sola vastasi ensimmäisellä kaadolla, mutta jätti seuraavalla heitolla keilan pystyyn ja TuUL lunasti kolmannen sarjavoittonsa yhdellä pisteellä. Kokonaisraskaiden jako silti Raisioon 10-6.

Tulokset

 

4. ottelut

Smashia vastaan Krista Pöllänen löysi itsensä vaikeuksista, ja siirtyikin vaihtoon Impolan hypätessä takaisin kokoonpanoon. Vilma Salo aloitti reiällä, mutta korvasi virheensä jatkamalla viiden jonolla. Myös Impola löysi vireensä, tuuppasi neljän suoran ja kahdeksannen ruudun jälkeen lahtelaiset johtivat Smashia jo yli sadalla pisteellä. Taavitsainen jatkoi varmaa tekemistä ja yritti pitää joukkuettaan pinnalla. Hiltunen taisteli vastaan, mutta Taavitsainen muurasi lopun umpeen. Yhden sarjavoiton 223-206 verran siis vähemmän pisteitä Lahteen, kokonaisjako 14-2.

Cherry ja Nasevat kaipasivat selvästi taukoa, eikä kummankaan peli lähtenyt liikkelle oikein missään vaiheessa. Viimeiseen ruutuun siirryttiin Cherryn pienessä johdossa. Kun Nasevien Leskinen ja Ohrimovitsch-Tyynelä lopettivat tyhjiin, Cherrylle aukesi paikka tehdä eroa lisää. Tässä ei kuitenkaan onnistuttu, ja kun Nasevien Nina Haavisto kantoi tiukassa paikassa tehden 9-10-ruutuihin triplan, hän käänsi pelin paitsi omalta kohdaltaan, myös koko joukkueelta. Loppupisteet Naseville 718-712, samoin kuin raskaat pisteet 14-2. Pisteet mahdollistivat myös Nasevien nousun kokonaistuloksissa neljänneksi ohi TPS:n.

 

GB palautti itsensä takaisin tasolleen ja piti TuUL:n takanaan Savikurjen ja Reija Lundenin tehtaillessa kaatoja. Sadan pisteen etumatka vain kasvoi loppua kohden, joten sarjojen voittopisteet kuten myös kokonaisvoitto Helsinkiin 16-0. GB:n paras Senni Savikurki pistein 237.

GB ja TuUL
GB vs. TuUL

Reiät kiusasivat sekä porilaisia että turkulaisia, kun Giants ja TPS mittelivät tahoillaan. Vain Nurmilo hallitsi pelinsä ja kannatteli Giantsia pienessä johdossa. Aaltonen löysi paikkansa kuudennessa ruudussa ja painoi viiden jonon vahvistaen porilaisten asemaa. TPS:n Tiia-Maria Roos yritti kaikkensa, kaatoi kuusi putkeen ja keilasi sarjaansa 225 pistettä, mutta kymppiruudun missi riitti ainoastaan jaettuihin pisteisiin Nurmilon 225 sarjan kanssa. Raskaat siis Poriin 15-1.

Tulokset

 

5. ottelut

TPS ja TuUL olivat seitsemänteen ruutuun asti samoissa pisteissä. Kahdeksannen ruudun TPS täytti neljällä tyhjällä ja TuUL sai iskupaikan. Pelkonen kannatteli TuUL:n kokonaispistevoittoon 206 sarjallaan muiden jäädessä pitkälle taakse. Tiia-Maria Roos ja Teea Mäkelä saivat napattua TPS:lle kaksi sarjavoittoa, mutta enemmistö pisteistä silti TuUL:lle. Mukavaa kuitenkin on, että Turkuun jäi tästä ottelusta kaikki 16 pistettä ja huolimatta lopputuloksesta, TPS nousi jälleen kokonaispisteissä neljänneksi ohi Nasevien.

Giantsin alku tauon jälkeen lähti tasaisesti liikkeelle, mutta puolivälin jälkeen reiät häiritsivät useampaakin heittäjää. Alussa perään jäänyt GB vastasi reikiin muutamalla kaatojonolla ja kirivät porilaisten ohi. Etenkin Roosa Lunden keräsi itsensä alun jälkeen hienosti, lopetti kuuden kaadon jonoon ja nosti sarjansa 210 pisteeseen. Savikurki jatkoi vakuuttavaa esitystään sarjalla 236. Tiukin hetki nähtiin Reija Lundenin ja Mari Nurmilon välillä, kun Lundenin voitto riippui reiän paikkaamisesta. Tämä onnistui tehtävässään ja vei voiton pistein 171-166. GB:lle siis kaunis suora ja pistevoitto 16-0. Kokonaistuloksissa tämä tasaa kärjen tilannetta entisestään.

Reiät vaivasivat myös Smashin ja Cherryn ottelua. Sarjan puolivälin jälkeen molemmat kokosivat itsensä, tosin Smash kaadoillaan asteen paremmin. Muutamat tyhjät eivät silti nostaneet tulostasoa kummoiseksi ja kun Smash lopetti kaksi sarjaansa tyhjiin, Cherry kiri eron umpeen. Sarjavoitot menivät tasan, mutta niin menivät myös kokonaispisteet 683-683. Viikonlopun tasaisin ottelu siis päättyi 8-8. Ainoan parisarjan heitti Smashin Sari Koskiniemi, 205.

Hannele Impola oli kerännyt tauolla itsensä täyteen virtaa ja aloitti pelinsä kauniilla kuuden kaadon jonolla. Ratia ja Pöllänen seurasivat tuplilla perässä, joten Nasevilla ei tuntunut olevan paljon vastaan sanomista. Muutama Bayn tyhjä kuitenkin tasapainotti tilannetta, kun samaan aikaan Nasevien Suvi Leskinen ja Nina Haavisto onnistuivat omissa jonoissaan. Ero oli kuitenkin liian suuri. Vain Petra Eriksson-Sola onnistui viemään pisteet omasta sarjastaan Hiltusta vastaan 204-183, eli raskaat jakautuivat Lahden eduksi 14-2. Impola oli lahtelaisten paras sarjalla 232.

Nasevat ja Bay
Ei aina niin vakavaa - Nasevat vs. Bay

Tulokset

 

6. ottelut

Koska kokonaispisteissä Giantsin ja Bayn ero oli enää ainoastaan viisi pistettä, molemmat joukkueet tiesivät panokset kuudennen ja keskinäisen ottelun alkaessa. Impolan ja Aaltosen tyhjiä paikkailtiin alkuun seurakavereiden voimin. Sekä Bayn Ratia, Pöllänen että Hiltunen onnistuivat jonottamaan, eikä vastapuolella Majan tripla riittänyt yksinään kovin pitkälle. Salo korvasi Impolan, Nurmilo Aaltosen. Seitsemännen ruudun kohdalla Bay johti n. 80 pisteellä, mutta Giantsilla oli kolmella allaan kaadot ja Baylla yksi reikä. Kaksi porilaista jatkoi jonoaan ja ero kaventui hiukan. Ennen viimeistä ruutua ero oli lahtelaisten hyväksi vajaa 50 pistettä, molemmilla allaan yksi tyhjä. Salon ja Nenosen keskinäinen kilpailu päättyi Giantsille 178-175 Nenosen tehdessä tarvittavaan hetkeen tuplan. Ratialla oli tuplamahdollisuus, mutta pystyyn jäi tasareikä ja toisella puolella Nurmilo vastasi kaadolla. Ero oli ennen kahta viimeistä enää reilu 30 pistettä. Giantsin Juntunen lunasti toiveet tuplalla Pölläsen tyytyessä paikkoon. Juntunen ei kuitenkaan pystynyt jatkamaan putkeaan, ja kun Piritta Maja heitti omaan kymppiinsä reiän, pisteet matkasivat Lahteen 782-749 ja raskaat jaolla 12-4.

TuUL ja Cherry keilasivat molemmat maltillisesti, mutta toisiinsa nähden tasaisesti. Cherry johti hieman, mutta kaksi tuplaa kolmeen viimeisiin ruutuihin ei antanut TuUL:lle mahdollisuutta kiriä. Kivikoski lunasti ainoana turkulaisena sarjavoiton, muut pisteet Tampereelle eli Cherrylle 14-2.

Koko päivän kissa-hiiri-leikkiä kokonaistulosten kanssa leikkineet Nasevat ja TPS kohtasivat vihdoin toisensa. Petra Eriksson-Sola jatkoi omaa hyvää peliään ja johdatti Nasevat tärkeään kokonaispistevoittoon TPS:sta 698-676. Sarjatasolla voitot menivät tasan 2-2, joten pisteet jakautuivat 12-4 ja Nasevat siirtyi jälleen neljännelle sijalle. Ainoa parituloksen tehnyt oli Eriksson-Sola, 200.

Punaiset ympyrät täplittivät jälleen yhtä kaksikkoa, mutta GB kuittasi reikänsä kaatojonoilla, joihin Smash ei pystynyt vastaamaan. GB:n hienot sarjat Roosa Lunden 220, Senni Savikurki 210, Reija Lunden 221 sekä Heidi Mannisen 177 teki kokonaistulokseksi 828. Bingo ja 16 pistettä Helsinkiin, pisteet, jotka nostivat GB:n samalla myös kokonaistulosten kärkeen. Smashin paras Koskiniemi 209.

GB Roosa Lunden
GB:n Roosa Lunden

Tulokset

 

7. ottelut

Kolmen kärjestä eivät kukaan keilanneet viimeisessä ottelussa vastakkain, joten kaikki saivat keskittyä omaan tekemiseensä.

GB sai vastaansa hyviä näytteitä antaneet raisiolaiset, jotka näyttivätkin vaarallisuutensa ja johtivat ottelua kahdeksannen ruudun jälkeen jo reilu 50 pistettä. GB:n riesana olivat jälleen reiät, joista osa onnistuttiin kuitenkin myös paikkaamaan. Leskinen tylytti vastustajaansa heittämällä loppuruutuihin yhden neljän jonon ja pisteet 226, alla Ohrimovitsch-Tyynelä seurasi triplalla perässä. GB ei pystynyt vastaamaan yhdelläkään sarjalla kokonaistuloksen jäädessä vain 666 pisteeseen. Nasevat nappasi siis viikonlopun päätteeksi mieluisat 16 pistettä, tiputti GB:n kärkipaikalta ja vahvisti itse omaa asemaansa neljäntenä.

TPS aloitti vahvasti Smashin sortuessa muutamaan tyhjään. Koskiniemi paikkaili omalta puoleltaan tuplalla ja triplalla ja kiri eroa takaisin sarjalla 209. TPS:n Mäkelä vastasi kuitenkin neljän jonolla ja sarjalla 224, ja kun myös Emmi-Noora Roos komppasi tuplalla, lopputulos päättyi 793-763 ja raskaat matkasivat Turkuun jaolla 14-2.

Bayn ja TuUL:n ottelussa oli aistittavissa turnausväsymystä. Tyhjiä löytyi molemmilta, mutta TuUL taisteli itsensä silti aivan Bayn tuntumaan. Ennen viimeistä ruutua eroa oli lahtelaisten hyväksi vain muutama kymmenen pistettä. Pelkonen lopetti sarjansa reikään, mutta vei silti sarjavoiton Impolasta 168-167. Hiltunen jatkoi ysiruudun kaatoaan toisella kaadolla ja lahtelaiset voittivatkin lopulta yhteispisteet 739-647. Raskasjako tällä kertaa 14-2, joka riitti nostamaan lahtelaiset kokonaistilaston kärkeen, aivan kuten viikonlopun tavoitteena olikin.

Myös Giants ja Cherry ottelivat tiukasti tyhjien ja muutaman kaatojonon vuorotellessa. Ehjiä pelejä ei tänään Lahdessa kovin montaa nähty. Yhdeksänteen ruutuun Giants sai kuitenkin pystybingon ja kun kaksi onnistui jatkamaan jonoa vielä kymppiruudussa, Giants nappasi itselleen tärkeät raskaat kokonaispistevoitosta 720-686. Sarjatasolla Cherry onnistui kahdesti, joten raskaiden jako tällä kertaa 12-4.

Cherry

Tulokset

 

Päivän tunnelmia

TPS

Bay

 

Keilapallo

 

Giants

Lepo

Haavisto

Smash

TuUL

Bay

 

Ruusa Aalto


« Palaa