Arvokilpailut

Tulosta

Molemmat suomalaiset ulos

04.12.2017

Sekä Petteri Salonen että Osku Palermaa karsiutuivat MM-mastersista toisen kierroksen matseista. Petteri hävisi Taiwanin Wu-Chi Chenille 2-1, Osku Tanskan Thomas Larsenille 0-2. Kaikki miesten all eventsin mitalistit putosivat jatkosta.

Petteri Salonen aloitti matsin taiwanilaista Wu-Chi Cheniä vastaan mainiosti neljällä kaadolla. Chen teki ensimmäiseen ruutuunsa reiän, mutta roikkui triplalla pelissä. Petterin 4-10 reikä viidenteen ruutuun tarjosi Chenille tilaisuuden, mutta kolmea enempää kaatoja hän ei saanut ja Petteri eteni hyvillä heitoilla sarjan 240-207 voittoon.

Toisessa sarjassa Petterillä oli vaikeuksia, kaatoja tuli vain yksittäisinä sinne tänne ja taiwanilainen poimi helpon pisteen sarjoin 233-174. Ratkaisusarjan 3-4 ruutuihin Petteri teki tuplan, sitten jäi kymppikeila, josta paikko sujahti ohi. Chen oli jälleen karussa. Missin jälkeen Petteri teki triplan ja, kun Chen ei saanut ysiruutuunsa kaatoa, oli Petterillä vielä mahdollisuus voittoon. Kaato piti triplan päälle ysiruutuun tehdä ja sen Petteri hoiti. Kymppiruutuun piti vielä kaato tehdä, mutta siihen lähti huono heitto, josta jäi kolmoskeila pystyyn. Voitto kirjattiin Chenille pistein 232-223.

- Siinä meni ensimmäisen sarjan jälkeen kenttä alta. Normaalisti välivaihe kestää 5-6 ruutua, mutta kun oli ”helikopteri” siinä minun kanssani, se muutos kesti melkein kaksi sarjaa, Petteri kertoili.
- Tein hyvän pallon vaihdon siinä kolmannen sarjan kolmosruudussa. Otin pallon, millä en ollut heittänyt yhtään kisaheittoa täällä aikaisemmin. Jotain oli pakko tehdä, kun vanhat ratkaisut eivät siinä päteneet. Se ysiruudun heitto oli ihan riittävän hyvä, mutta kymppiin tuli samanlainen kuin eilen trion lopussa. Pallo lähti etuajassa ja täällä sitä ei sitten enää pelasta mikään. Jos heittää riittävästi mynkään, se voi mennä ylipuolelle, nyt ei mennyt, Petteri totesi.
Hän lähtee huomenna kotiin mukanaan kolme MM-mitalia, joista yksi on henkilökohtainen hopea. Se tietenkin tuntuu hyvältä, mutta juuri nyt on harmitus päällimmäisenä mielessä.
- Kisat menivät hyvin, mutta umpisurkea paikkopeli kaivelee. Neljä kertaa kympistä ohi on liikaa. Toki paikkopallo kääntyi, mutta ei se enää tässä vaiheessa pitänyt mikään yllätys olla. Ja kaivelemaan jäi myös tämän päivän kymppiruudun moka. Ei samoja virheitä pitäisi toistaa, voisi keksiä edes jotain uutta, Petteri tuumasi sarkastisesti. Kolme mitalia on toki hieno saavutus, eikä saisi valittaa, mutta oli saumat paljon parempaan.

Osku Palermaan peli Thomas Larsenia vastaan päättyi kahteen sarjaan ja 2-0 tulokseen. Ensimmäinen sarja eteni tasaisena kahdeksanteen ruutuun saakka, siinä Thomas johti neljällä pisteellä. Osku lopetti neljällä kaadolla, mutta Thomas teki myös kolme kaatoa ysiruudusta alkaen ja se riitti hänelle 219-216 voittoon.
Toisen sarjan Osku aloitti 4-9 reiällä. Thomas paikkasi siinä kaksi reikää ja johti kymmenellä pisteellä. 7-8 ruutujen tuplalla Osku tuli mukaan taisteluun. Thomas lopetti sarjan ensin, hänellä oli tupla alla ja kaksi hyvää heittoa ja kaadot hän kymppiin teki. Kolmannella heitolla jäi 6-reikä ja Oskulla oli sauma voittoon. Hänellä oli tripla alla, mutta kymppiruutuun jäi ämpäri ja Thomas vei sarjan 222-189.

- Molemmat pelattiin hyvä matsi, mutta toisen on hävittävä. Kun vaihdettiin hallin puolta, pallot kääntyivät vähän aikaisemmin. Pelasin ensimmäisen sarjan uretaanilla, mikä helpotti minulle mahdollista vaihtoa reaktiiviin myöhemmin ja vaikutti myös Thomaksen pallon reaktioon minulle positiivisesti. Tein ja sain loput siihen ensimmäiseen sarjaan, Thomas tarvitsi kaksi kaatoa ja teki kaksi upeaa heittoa, Osku kertoi.
- Toisen sarjan toisessa ruudussa vaihdoin reaktiiviin, pelasin hyvän sarjan ja taas oltiin samassa tilanteessa. Thomaksella oli sauma laittaa ovi kiinni, kaksi upeaa heittoa hän taas teki, mutta jätti sitten reiän. Minun piti tehdä tupla ja kahdeksan. Heitin siihen ihan hyvän heiton, mutta ilmeisesti kävelin riman tai kaksi vasemmalle ja pallo jäi sitten uretaanin kehittämälle simmille ja siitä jäi se ämpäri. Mielestäni pelattiin molemmat hyvä matsi, Thomas nyt voitti.

- Omasta mielestäni pelasin hyvät kisat joukkuepeliä lukuun ottamatta, mutta ei vaan oikein täysin natsannut missään välissä. Kun on niin monta hyvää pelaajaa radoilla samaan aikaan, ei pelkkä hyvä peli piisaa, pitää olla myös tähdet oikeassa asennossa, Osku tuumaili.
- Iso kiitos koko joukkueelle, niin pelaajille, valmentajille kuin joukkueenjohdolle. Ja hatun nosto Petterille, hän jatkoi.
- Kisoihin valittu keli oli mielestäni hyvä. Oli kaksi tapaa millä pelata, eikä mitään saanut ilmaiseksi ja hyvistä suorituksista yleensä palkittiin. Piti myös olla koko ajan kartalla, muuten ei sujunut. Ensi vuonna sitten Hongkongissa paremmin. Eikö?, Osku päätti.

Nyt on siis kahdeksan miestä ja kahdeksan naista mukana peleissä. Miesten all eventsin kolme parasta karsiutui toisella kierroksella, naisista karsiutui viiden kärki. Korean Dawun Jung oli all eventsin kuudes ja hän on nyt korkeimmalle sijoittuneena mukana. Hän on masterskullan puolustaja kahden vuoden takaa Abu Dhabista. Mainitaan nyt vielä sekin, että kaikki amerikkalaiset karsiutuivat ennen kolmatta kierrosta. 

Seija Lankinen

MM-sivulle


« Palaa