European Bowling Tour

Tulosta

Kova tulotaso erässä 7, kaksi kolmesatasta

Lauri Sipilän viimeinen pallo on syvällä pesässä

10.01.2018

Brunswick Ballmaster Openin viimeisen viikon karsinta alkoi ryminällä. Erässä tehtiin kahdeksan päälle 1400 tulosta ja kaksi kolmesatasta. Täysosumat tekivät Timi Taalas ja Lauri Sipilä.

Viimeisen viikon karsinnassa ovat jo mukana ulkomaiset huippukeilaajat. Erässä seitsemän keilasivat mm. Singaporen naisten maajoukkue ja USA:n megatähdet Walter Ray Williams Jr. ja Parker Bohn III, puhumattakaan kovista suomalaisnimistä. Keilaajien taso nousu näkyi myös tulostasossa. Kahdeksan päälle 1400 tulosta ja sen lisäksi yhdeksään päälle 1300.
Singaporen kaksikko Shayna Ng ja viimevuotinen Ballmaster-voittaja Daphne Tan ottivat komennon heti alussa. Voimakkaimmin hanttiin pani Teemu Putkisto. Kun kuusi sarjaa oli keilattu, erän parhaan tuloksen oli tehnyt Ng, jonka karsinnan johtotulos kirjoitetaan nyt 1497. Tan teki viidenteen sarjaansa 177, jolla hän putosi maannaisensa tahdista, mutta kyllä 1448 varmaan kelpaa. Putkiston 1440 on komea tulos nuorelle miehelle ja jatkopaikka on varma.
Williams Jr. sai 1349 ja Bohn III 1212.

Kovista tuloksista huolimatta huomion veivät kahden suomalaisnuoren tekemät täydelliset 300-pisteen sarjat. Ensin onnistui viidenteen sarjaan Timi Taalas, joka tuolla tempullaan ansaitsi 3000 euron palkinnon. Seuraavassa sarjassa, ja samalla rataparilla 21-22, tempun toisti Lauri Sipilä. Hän otti kiinnityksen 2000 euron palkintoon, josta mahdolliset myöhemmät täysosuman heittäjät uusivat tv-finaalin jälkeen yhden heiton rähinässä.
Taalas heitti suorituksessa jälkeen lyhyen kommentin:
- Urani paras saavutus, ainakin rahallisesti!

Shayna Ng jutteli rataolosuhteesta ja pelilinjoistaan:
- Keilasin kaksi ensimmäistä sarjaa uretaanilla reunasta ja se ei ollut ollenkaan pahan tuntuista. Kokeilin sitä ihan vaan nähdäkseni toimiiko se. Kolmanteen sarjaan siirryin ylemmäs ja vaihdoin palloa, kun uretaani ei enää pelittänyt. Pelasin kolmos-nelosvälistä ja yritin vain osua pesään. Keilat kuitenkin lähtivät yllättävän mukavasti, erityisesti ohuemmista osumista.
- Yhteenvetona voisi sanoa, että tuloksen takana oli hyvään keilaamista ja jonkinn verran tuuria.

Pekka Korpi
Kuvat Seija Lankinen ja Pekka Korpi

Brunswick Ballmaster Openin sivuille
Online scoring
Live streaming

 


« Palaa