Ranking

Tulosta

Jähi kuittasi lomarahat

Joonas Jähi tyylitteli kauden kolmannen Rankingturnauksen voittoon Talissa.

03.02.2018

Kauden kolmas Rankingturnaus päättyi Joonas Jähin voittotuuletuksiin. Hän voitti välierässä Teemu Putkiston ja loppuottelussa Sanna Pasasen. Taskuun solahti 1500 euron ykkösrahat, joille sijoituskohdekin on jo mielessä.

Ensimmäisessä pudotuspelissä Teemu Putkisto sai otteen Sami Konsterissa jo alkuruuduissa, iskemällä startiksi neljä kaatoa. Sami teki näihin ruutuihin vain tuplan ja jäi 24 pisteen takamatkalle. Seitsemännessä ruudussa Sami teki puhkaisun ja siitä tyhjän, mikä näytti jo lopun alulta. Teemu jatkoi puhdasta peliä ysiruutuun saakka, eikä viimeisen ruudun reiällä enää ollut merkitystä. Teemu voitti sarjan selvin numeroin 224-183.

Eikä nähty suurta draamaa toisenkaan pelin loppuruuduissa. Teemu Putkisto sai pienen edun itselleen, kun hän teki aloituspaikon jälkeen viisi kaatoa, Joonas Jähin tehdessä neljän kaadon aloituksen ja paikon. 6-7 ruutujen tuplalla Joonas kavensi pelin. Kolmannen kaadon Joonas sai onnekkaasti, kun kakkoskeila kaatui "syliin". Teemu ei enää kaatoja saanut ja lopullisesti peli ratkesi Joonaksen tehtyä neljännen kaadon jonoonsa ysiruutudussa, johon Teemu teki tyhjän puhkaisusta. Joonas Jähi voitti sarjan 255-220.

Loppuottelussakin ratkaisu nähtiin ennen viimeisiä ruutuja. Joonas Jähi johti puhtaissa tuloksissa neljännessä ruudussa 24 pisteellä. Tasoituksin hänen johtonsa oli 16 pistettä. Siitä Sanna otti tupalla kymmenen pois, kun lähdettiin kahdeksanteen ruutuun. Sitten rupesi Sannalle jäämään yhtä keilaa pystyyn, ensin kymppi, sitten seiska ja vielä nelonen. Joonas teki triplan jatkeeksi vielä kaksi kaatoa lisää ja peli oli selvä. Joonas Jähin voittonumerot olivat 254-229.  

Jähi tuli voittajahaastatteluun syvään huokaillen.
- No, olihan tämä pitkä päivä, Joonas puhisi 12-tuntisen urakan jälkeen.
- Fysiikan kanssa ei tosin ollut mitään ongelmia missään vaiheessa, hyvin jaksoin heittää. Minulla oli pelilinja sillä lailla turvallinen, ettei tullut pahempia reikiä, eikä huonoja sarjojakaan. Sain myös pidettyä pään kasassa koko päivän, ei tullut mitään romahduksia, Joonas kertoi.
Voitot ovat kiertäneet miestä viime vuosina, vaikka menestystä on tasaisesti tullutkin. Nyt saavutettu ykkössija oli Joonakselle tärkeä.
- Tämä merkitsee paljonkin. Olemme lähdössä Espanjaan puolentoista kuluttua koko perheen kanssa ja pitää siellä varmaan jotain syödäkin. Ei itselleni niin ole väliä, mutta lapset varmaan haluavat jäätelöä siellä syödä, Joonas naureskeli.
- Mutta, totta kai voitto muutenkin merkitsee paljon. Ballmaster meni kuumeen kanssa taistellessa, eikä tässä nyt voittoja ole liikaa viime vuosina tullut. Kyllä voitto aina antaa lisää itseluottamusta jatkoa ajatellen, Joonas päätti.

Seija Lankinen

Puolivälierä  
Putkisto - Konsteri 224 - 183
     
Välierä  
Jähi - Putkisto 255 - 220
     
Loppuottelu  
Jähi - Pasanen 254 - 229
     
Lopullinen järjestys  
1. Joonas Jähi GB, Helsinki
2.  Sanna Pasanen Giants, Pori
3.  Teemu Putkisto Bay, Lahti
4.  Sami Konsteri  Bay, Lahti

« Palaa