Kansainväliset kilpailut

Tulosta

PBA:n kovin turnaus alkoi

Ronnie Russell arkistokuvassa

08.02.2018

Akronissa Ohion osavaltiossa USA:ssa alkoi ammattilaisjärjestö PBA:n kovatasoisin turnaus, Tournament of Champions. Mukaan kutsutaan tiettyjen sääntöjen mukaan vain 80 ammattilaisturnauksen voittanutta keilaajaa.

Majoreihin luettava Tournament of Champions on nimensä mukainen, vain voittajia, ei turhia yrittäjiä. Näin voisi osanottajakentän tiivistää. Mukana on myös Osku Palermaa, jolla voittosarake näyttää viittä, yksi major ja neljä tavallista.
80 kilpailijaa keilaa kolme kuuden sarjan karsintablokkia, jonka jälkeen 24 parasta pelaa täyden round robinin sijoitussarjoineen. Viisi kärjestä pelaa sitten televisiossa perinteisen porraspelin.

Rataolosuhde, jonka pituus on 40 jalkaa, on saanut nimensä legendaarisen 1960-70 lukujen mestarin Don Johnsonin mukaan. Ensimmäisen päivän mukaan keli tuntuu onnistuneelta ja tulostaso on nykymaailmassa kohtuullinen.

Ensimmäisessä blokissa nähtiin vain yksi 1400 ylitys. Sen teki melko tuntematon Andrew Anderson lukemalla 1448. Seuraavina tulivat Connor Pickford, 1379 ja Englannin Dom Barrett 1378. 24. tulos, eli se, mikä pitää tehdä round robinin eteen oli 1326.
Osku Palermaa jäi tuosta rajasta niukasti saadessaan 1320. Hän oli sijalla 26.
Toisessa blokissa taso säilyi ennallaan. Ballmaster Openissakin pari kertaa käynyt Ronnie Russell hurjasteli 1460 ja pomppasi kokonaiskisan kärkeen tuloksella 2790 (keskiarvo 232,5). Matthew O’Grady on jäänyt 54 pistettä. Australian Jason Belmonte teki toiseen blokkiin 1415 ja harppasi kolmanneksi, 2723. Muita 14 alkuisia tuloksia ei tehty. Seuraavina tulevat Anthony Simonsen ja Kyle Troup vahvistavat kahdella kädellä heittävien asemaa turnauksessa.
Palermaa jäi hieman huonompaan tulokseen, 1256, ja sitä myötä yhteistulos 2576 pudotti sijoitusta lukemaan 34. Oskun molemmissa blokeissa oli harmittavat 160 sarjat, jotka pudottivat tulosta. Eroa karsintarajaan on 40 pistettä, joten mukaan kerkiää vielä.
- Aika helposti nuo 160:set täällä tulevat, kun ei tule kaatoja. Molemmilla kerroilla oli kaksi tyhjää, eikä tuplia, Osku murehti epäonnistuneita sarjojaan.
- Toka peli oli hankala, kun jetlagin kanssa kamppailin ja kropassa on flunssa muhimassa. Nyt menee toivottavasti paremmin, Palermaa jatkoi.

Kolmas karsintablokki keilataan ensi yönä Suomen aikaa ja round robinin ensimmäiset kahdeksan sarjaa sitten aamuyöllä olympialaisten aikaan.

Pekka Korpi

Kuva PBA

PBA:n sivuille

 

 


« Palaa