SM-kilpailut

Tulosta

Kimmo Järvinen kruunasi karsinnan

Kimmo Järvinen heitti alkukilpailun parhaan tuloksen ja ainoan 300-sarjan.

26.02.2018

Kouvolan All Starsin Kimmo Järvinen kruunasi senioreiden SM-kilpailujen viimeisen alkukilpailuviikon tekemällä karsinnan parhaan tuloksen ja ainoan 300-sarjan. Samalla All Stars keilasi pari- ja joukkuekilpailun voittoon. Naisten kilpailussa Jaana Anttas johdatti Raision Nasevat joukkuekultaan.

Senioreiden SM-kilpailujen alkukilpailu on nyt saatu päätökseen. Tulevan viikonlopun loppukilpailijat sekä karsinnan yhteydessä pelattujen pari- ja joukkuekilpailujen mitalistit ovat selvillä. Takana on jännittävät viisi viikkoa, joiden aikana Kouvolan keilahallin radoilla vieraili 807 seniorikeilaajaa. Kouvolan Keilailuliitto ja keilahalli kiittävät lämpimästi kaikkia kilpailijoita!

Viimeisellä karsintaviikolla nähtiin runsaasti huippusuorituksia. Kirkkaimpana tähtenä loisti All Starsin Kimmo Järvinen, joka keilasi miesten karsintakärkeen alkukilpailun ainoan 300-sarjan siivittämänä. Järvisen kokonaistulos 1915 antaa kahdeksan sarjan keskiarvoksi 239,4, joten vauhti oli huimaa koko pelin ajan. Kolme ensimmäistä sarjaa 247, 265 ja 300 antoivat tukevan selkänojan loppupelille, eikä neljännen sarjan pieni notkahdus 184 tulokseen horjuttanut kaatoilottelua. Järvinen oli karsintaurakan jälkeen rauhallisen vaatimaton, mutta erittäin tyytyväinen.
- Oli kyllä uskomaton pallo kädessä tänään, Kimmo kiitteli työvälinettään.
- Keilasin koko ajan hieman ylempää kuin muut, mutta suuria muutoksia ei tarvinnut pelin aikana tehdä. 300-sarjan jälkeen tuli pieni adrenaliinipiikki, mutta onneksi selvisin seuraavasta sarjasta ilman suurempia vahinkoja, Järvinen kertasi huippusuoritustaan.

Järvisen vanavedessä muu All Starsin joukkue antoi loistavaa taustatukea. Mika Oksanen esitti nousujohteista keilailua, sillä neljän viimeisen sarjan 994 nostivat Mikan kokonaispisteet lukemaan 1857 ja alkukilpailun viidennelle sijalle. Järvinen ja Oksanen voittivat seniorimiesten parikilpailun Suomen mestaruuden yhteistuloksella 3772 (235,8). Ja, kun joukkueen muutkin pelaajat, Selim Susiluoto ja Pasi Oksanen, onnistuivat suorituksessaan, All Stars huuhtoi myös joukkuekilpailun kultaa yhteispistein 7289 (227,8).

Kimmo Järvisen ja Mika Oksasen lisäksi helsinkiläiset Peter Strömberg ja Jari Honkanen olivat ajoittaneet kuntohuippunsa oikeaan ajankohtaan. Tornadoksen Strömberg heitti alkukilpailun kolmanneksi tuloksella 1891 ja Patterin Honkanen neljänneksi pistein 1871. Strömberg ja Honkanen aloittivat tulostehtailunsa heti ensimmäisissä sarjoissa, eikä loppukilpailutulosten syntymisestä ollut epäselvyyttä. Strömberg lähenteli kolmannessa sarjassaan jopa kisojen toista 300-sarjaa, mutta yhdestoista heitto jätti seiskakeilan pystyyn.

Viimeisellä viikolla tehtiin yhteensä viisi miesten loppukilpailutulosta, kun myös Hyvinkään Bermudan Hannu Laukkanen pelasi itsenä finaaliin tuloksella 1808. Henkilökohtaisen kilpailun karsintaraja oli lopulta 1768.

Parikilpailun hopeaa nappasi Hyvinkään Pinjets ja pronssia Porin Giants. Joukkuekilpailun hopea matkasi Euran Gold Starsille ja pronssi Pinjetsille.

Jaana Anttas johdatti Raision nasevat joukkuekultaan

Myös naisten karsinnan viimeisellä viikolla nähtiin useampia loppukilpailutuloksia. Parhaiten onnistui Raision Nasevien Jaana Anttas, joka kipusi alkukilpailun toiselle sijalle tuloksella 1588. Hän aloitti pelinsä räväkästi 243 sarjalla, mutta kolme seuraavaa sarjaa olivat ongelmallisempia. Neljä viimeistä sarjaa olivat kuitenkin jälleen pirteää tekemistä. Sarjat 215, 205, 210 ja 214 nostivat naisen kirkkaasti loppukilpailuun. Samalla Anttas johdatti Nasevat joukkuekilpailun voittoon yhdessä Sari Ohrimovitsch-Tyynelän, Eija Tammiston ja Jaana Aaltosen kanssa. Naiset keilasivat selvään voittoon yhteistuloksella 5924 (185,1). Samalla Anttas ja Ohrimovitsch-Tyynelä ottivat parikilpailun hopeaa.

Henkilökohtaisen kilpailun kärkikolmikkoon kiilasi myös Kuusankosken KoskiBowlingin Sirpa Tella. Tellan hurja aloitus 243 ja lopetus 237 takasivat hänelle loppukilpailupaikan heti Jaana Anttaksen perässä tuloksella 1584. Viikon kolmannen ja samalla karsinnan viimeisen loppukilpailupaikan lunasti Euran Siluetin Sirjo Pohjonen. Pohjonen asetti naisten karsintarajan tulokseen 1529. Karsinnan kärkipaikan valloitti Helsingin Grankulla Bowlaren Reija Lundén.

Parikilpailussa Lundén ja Pia Pekkanen uusivat viimevuotisen kultansa ja ottivat ylivoimaisen voiton 262 pisteen erolla Naseviin. Kolmas sija matkasi Tornion Saagoille. Joukkuekilpailussa toiseksi sijoittui Helsingin Mercur ja kolmanneksi Saagat.

Naisten loppukilpailu pelataan ensi lauantaina 3.3. ja miesten loppukilpailu sunnuntaina 4.3. Molemmat loppukilpailut alkavat kello 10.00 ja ne lähetetään suorana lähetyksenä Suomen Keilailuliiton välittämänä. Naiset keilaavat nollilta aloittaen seitsemän sarjan round robinin, jonka jälkeen kärkikolmikko jatkaa pudotuspeleihin. Miehet aloittavat niin ikään nollilta, pelaavat ensin kahdeksan sarjaa ja kahdeksan parasta jatkaa round robiniin. Tämän jälkeen kolme parasta ratkovat pudotuspeleissä mitalien värit.

Sekä miesten että naisten loppukilpailuissa nähdään viime vuoden puolustavat mestarit, kun Reija Lundén ja Ari Valaranta lähtevät jahtaamaan toista peräkkäistä kultaa. Muita loppukilpailuissa nähtäviä edellisvuosien mestareita ovat Liisa Pitkänen, Mika Oksanen, Timo Mäkelä ja Kari Murtomäki.

Joni Oksanen

Tulokset


« Palaa