Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Smallwood nousi neljä askelmaa voittoon

26.02.2018

PBA Players Championship päättyi kokeneen Tom Smallwoodin voittoon. Hän voitti kaikki neljä TV-otteluaan tiukoissa peleissä.

Tom Smallwood ja kanadalainen Patrick Girard olivat ensimmäisinä tulessa Players Championshipin porrasfinaalissa. 40-vuotias Smallwood ei joutunut kovin koville tässä sarjassa, jossa vastustaja heitti neljä avausheittoaan ohi ykköskeilan. Smallwod teki sarjan keskivaiheilla viiden kaadon jonon ja lasketteli 27-206 voittoon.
Toisessa matsissa ratkaisu meni viimeiseen ruutuun. Ensimmäistä kerta loppupeleissä ollut Kris Prather ja Smallwood lähtivät tasapisteistä viimeiseen ruutuun. Prather teki kaadon jälkeen reiän ja Smallwoodille riitti yhdeksän keilaa nurin ensimmäisellä heitolla, jonka hän myös teki ja eteni seuraavaan matsiin pistein 236-235.
Semifinaalissa vastaan tuli Marshall Kent ja myös tämä matsi ratkaistiin kymmenennen ruudun heitoilla. Kent ei saanut tuplaa ja Smallwoodin ysipaikko-ysi antoi 225-224 voiton ja paikan loppuottelussa Jason Belmontea vastaan.

Aussi jahtasi jo kahdeksatta major voittoaan, yksi niistä oli tullut juuri tästä turnauksesta vuosi sitten. Kovaa pelattiin. Smallwood jätti ykkösruutuun kymppikeilan pystyyn ja viidenteen kakkosen. Muuten pöytäkirjassa oli pelkkiä rasteja. Myös Belmonte paukutteli kaatoja, mutta hänelle yksittäinen keila jäi pystyyn kolmasti ja näin voitto kirjattiin amerikkalaiselle 269-239.

Belmontelle lohdutusta parikisassa

Mark Roth/Marshall Holman perikilpailussa Belmonte sai hieman lohtua, kun hän yhdessä Bill O’Neillin kanssa vei ykköspalkinnon. Loppuottelussa kaatui veljespari Michael ja Darren Tang pistein 205-185. Belmonte-O’Neill pari paukutti pesään, mutta sai aikaiseksi vain yhden tuplan. Kuusi kertaa seisoi kymppi ja kerran kakkonen. Mutta kun nuo kaikki paikattiin, se riitti voittoon, kun Tangin veljespari ei saanut sitä yhtäkään tuplaa. Heille jäi kolme kymppiä, ja yksi niistä seisoi myös paikkoheiton jälkeen.
Ensimmäisessä matsissa Tangit kaatoivat DJ Archerin ja Shawn Maldonadon 223-203.
Toinen ottelu Kris Pratheria ja Brandon Novakia vastaan oli kovatasoisempi ja tasaisempi. Viimeiseen ruutuun lähdettiin Prather/Novakin johtaessa pisteellä ja molemmilla oli paikko alla. Tangit tekivät loppuun tuplan, kun vastustajalle jäi pesästä kymppikeila. Näin kalifornialaisveljekset jatkoivat enenemistään tuloksin 243-235.
Jos keilattiin kakkospelissä kovaa, oli välierä alennusmyynti. EJ Tackett ja Marshall Kent tekivät kaksi nelos-kuutos reikää, yhden kakkos-kympin ja viimeiseen ruutuun missin kolmen keilan ryhmästä. Tangeille tuli kakkos-kymppi toiseen ruutuun, jonka jälkeen he onnistuivat pysymään ehjässä pelissä viimeiseen ruutuun saakka. Siihen lipsahtanut missi seiskakeilasta ei enää vaikuttanut voittoon, Tangit menivät loppuotteluun 172-151.

PBA pitää nyt reilun kuukauden tauon, USBC Masters keilataan Syracusessa New Yorkin osavaltiossa huhtikuun toisella viikolla.

Pekka Korpi
PBA:n sivuille

 

 


« Palaa