SM-kilpailut

Tulosta

Kimmo Järvinen tyylitteli mestariksi

Kimmo Järvisen tuuletukset olivat hillittyjä.

05.03.2018

Uutiseen lisätty kuvia! Kimmo Järvinen oli ehdottomasti ykköskeilaaja tämän vuoden senioreiden SM-kilpailuissa. Ainoastaan aamun kahdeksan sarjan osion hän joutui antamaan muille, mutta ei enää muuta. Loppuottelussa hän kukisti Peter Strömbergin.

Tunnustelevasti alkoi Peter Strömbergin ja Kari Murtomäen välinen ottelu. Strömberg sai pienoisen edun, kun Murtomäki missasi seiskakeilan kolmannessa ruudussa. Kun Murtomäelle sitten vielä tuli 7-10 reikä viidenteen ruutuun oli Strömbergillä tilaisuus karata lisää. Hän kuitenkin teki missin seiskaruutuunsa ja eroa oli jälleen vajaat kymmenen pistettä. Strömberg rutisti vielä tuplan 8-9 ruutuihin, mutta ei saanut enää sille jatkoa ja täydellä kymppiruudulla Murtomäki pysyi hyvin pelissä mukana. Avaussarja merkittiin Strömbergille 191-183.

Toisen sarjan neljässä ensimmäisessä ruudussa Peter Strömbergin etumatka venähti 38 pisteeseen, kun Kari Murtomäki teki ensimmäiseen ja neljänteen ruutuunsa missin, joista Strömberg rankaisi tuplalla. Siitä sillasta Murtomäki ei enää noussut ja Strömberg voitti toisen sarjan 200-184 ja matsin 391-367.

Loppuottelun alussa Kimmo Järvinen pääsi hitusen edelle, kun hän aloitti triplalla ja Peter Strömberg tuplalla. Myös jokusen irtopisteen Strömberg hukkasi ja viidennessä ruudussa eroa oli 14 pistettä kouvolalaisen hyväksi. Siitä mentiin tasatahtiin aina viimeiseen ruutuun saakka. Sen Järvinen muurasi triplan jälkeen umpeen, Strömberg ei ja sarjan voitto merkittiin Järviselle 259-223 lukemin. 36 pisteen etu erittäin hyvin pakkaa tänään liikkeelle saaneelle Järviselle tuntui riittävän suurelle.

Ja sitä se sitten myös oli. Hienoa oli miesten keilailu myös toisessa sarjassa. Sitäkin Kimmo Järvinen hallitsi hienokseltaan alussa, mutta viidennestä ruudusta Strömberg aloitti kaatojonon ja nousi sarjapisteissä tasoihin. Yhdeksänteen ruutuunsa Järvinen teki ensimmäisen huonon heiton, sillä puhkaisun ja siitä tyhjän. Eroa oli kuitenkin liikaa ja ruudut vähissä. Strömberg ei saanut jonoon enää viidettä kaatoa ja Järvinen tyylitteli mestariksi täydellä kymppiruudulla. Strömberg voitti toisen sarjan 225-223, mutta Järvinen ottelun reiluin numeroin 482-448.Seija Lankinen

Livelähetys


« Palaa