Muut uutiset

Tulosta

Järviselle kultainen ansioristi

Harri Järvinen täyttää 60 vuotta ensi viikon maanantaina 12.3. Ei vastaanottoa.

08.03.2018

SKL:n edelliselle puheenjohtajalle, Harri Järviselle, on myönnetty Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristi kultaisena.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho on myöntänyt yhteensä 202 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Kultaisia ansioristejä myönnettiin kahdeksan, ansioristejä 70, ansiomitaleja kullatuin ristein 58 ja ansiomitaleja 66 kappaletta.
Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947. Tänä vuonna ansioristin kultaisena saivat Reijo Antero Jokela (Kauhajoki), Harri Juhani Järvinen (Vantaa), Anita Hillevi Korhonen (Jyväskylä), Jorma Olavi Laasonen (Pieksämäki), Timo Olavi Leppänen (Tampere), Aimo Kalevi Semi (Varkaus), Arto Seppälä (Mikkeli), Jarmo Aulis Suomäki (Rovaniemi).

Järvinen on nousujohteisesti saanut ja ottanut hoitaakseen erilaisia urheiluun ja liikuntaan liittyviä luottamustehtäviä vuodesta 1976 lähtien. Hänen yhtäjaksoinen toimintansa eri tahoilla ja tasoilla on siis jatkunut jo yli 40 vuoden ajan. Hän on myös kouluttanut itseään eri liikuntajärjestöjen kursseilla (TUK, TUL, SVUL, SUL, SUH jne.)

Ammatillisesta koulutuksestaan ja siviilityöstään saamaansa vankkaa yhteiskunnallista ja viestinnällistä osaamistaan Järvinen on pystynyt hyödyntämään muun muassa ollessaan tekemässä eri urheiluseurojen lehtiä useiden vuosien ajan. Lehtien tuotoilla on kerätty rahaa seuratoimintaan. Hänen laajat yhteiskuntasuhteensa niin paikallisesti, valtakunnallisesti kuin kansainvälisesti ovat olleet hyödyksi suomalaiselle liikunnalle ja urheilulle. Järvinen on ollut aktiivinen kirjoittaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja läpi uransa.

Keilailun lisäksi Järvinen on tehnyt mittavan uran Työväen Urheiluliiton toiminnan eri tasoilla sekä Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton valtakunnallisena uimaopettajien kouluttajana ja läänin uintineuvojana. Kouluttajana Järvinen osallistui myös Suomenlahden yliuintiin, jossa yhdessä virolaisten kollegoiden kanssa tehtiin hypotermia tutkimusta Työterveyslaitoksen ohjauksessa.
TUL:n toiminnassa Järvinen on ollut muun muassa Kuusankosken Kisassa johtokunnan jäsen ja varapuheenjohtaja, nuorisojaoston puheenjohtaja, lehden vastaava toimittaja, nuorten yleisurheiluvalmentaja, TUL:n Kymenlaakson piirissä piiritoimikunnan jäsen, piirikokousedustaja, nuorisojaoston puheenjohtaja ja jäsen, piirin leiriohjaaja ja leiripäällikkö sekä TUL:ssa nuorisojaoston jäsen.

SKL:n puheenjohtajana (12.1.2008 – 31.12.2016) toimiessaan Järvinen vei läpi ja pani alulle monia uudistuksia. Hänen johdollaan on muun muassa uudistettu liiton kilpailutoimintaa, sääntöjä, hallintoa, jäsenyyttä ja taloutta. Ansioistaan hänet on kutsuttu SKL:n ensimmäiseksi kunniajäseneksi – lajissa, jossa Suomen menestys maailmanlaajuisesti on ollut erityisen hyvä lisääntyvästä kilpailusta huolimatta. Puheenjohtajuutta ennen Järvinen toimi SKL:n liittohallituksen jäsenenä vuosina 2003-2007.

Järviselle on aiemmin myönnetty Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansiomitali vuonna 1997 sekä Suomen Keilailuliiton SKL:n hopeinen ansiomitali 2016.

SKL:n entinen puheenjohtaja, kunniajäsen Harri Järvinen täyttää 60 vuotta ensi viikon maanantaina 12. maaliskuuta 2018.

Suomen Keilailuliitto onnittelee Harria pyöreistä vuosista!


Sami Järvilä


« Palaa