SM-Liiga

Tulosta

Naisten mitalistit selvillä, miehillä tunkua

Lauantain paras joukkue GB, pelaajat vasemmalta Senni Savikurki, Roosa Lundén, Pia Pekkanen, Heidi Manninen ja Reija Lundén.

24.03.2018

Naisten ja miesten SM-liigat ovat yhtä vaille valmiit. Jäljellä on vain viimeinen rutistus sunnuntaina, ennen kuin runkosarjat saadaan päätökseen.
Naisten puolella Giants, GB ja Bay ovat aivan tasoissa, miesten liigan runkosarjan voittaa melko varmasti Mainarit.

Naisten SM-liigan lauantain suola oli GB:n hieno peli ja nousu sarjakakkoseksi vain kahden pisteen päähän vaivoin johtonsa säilyttäneestä Giantsista. Ja jotta jännitys oikein kihelmöisi, Bay on vain pisteen päässä GB:n takana.
Nämä kolme ovat jo varmat mitalistit, mutta keskinäinen järjestys nähdään vasta viimeisellä kierroksella, jäljellä on siis seitsemän viiden sarjan baker-pelitavan matsia, joista kolme käydään kärkijoukkueiden kesken.

Giantsin Piritta Maja sanoi periaatteessa tykkäävänsä baker-pelitavasta, mutta se olisi pelattava viidellä pelaajalla. Neljällä pelattaessa kahden keilaajan panos nousee liian suureksi. Lisäksi peliä pitäisi pystyä nopeuttamaan nykyisestä jotenkin, tuloslaitteet ja muu häslinki hidastaa ja tekee päivästä liian pitkän.
- ”Kriisipalaveri” on taas pidettävä, Piritta totesi.
- Pieleen keilattiin lyhyttä hetkeä lukuun ottamatta. Tulee jänskä huominen, olisi keskimäärin kivaa keilata silloin hyvin, Maja sanoi.

Hienosti pelanneen GB:n Reija Lundénin kommentti oli ihan eri sävyinen:
- Tosi hyvä päivä, koko joukkueelta.
Kommentin lyhyys on allekirjoittaneen syytä, kolmea sanaa kun pyysin…

Naisten sijoitukset on muute taputeltu, TPS ja Cherry voivat vaihtaa paikka sijoilla viisi ja kuusi. TuUL.n asema porukan hännällä on jo varma.

 

Mainarit vie miesten liigaa

Miehillä on jäljellä viisi ottelua, eli maksimi on sata raskasta pistettä. Mainarit johtaa toisena olevaa Bayta 77 pistettä, joten eiköhän tuo ero pitäne ja Mainarit voidaan jo julistaa runkosarjan voittajaksi. Baylla oli huono päivä, mutta silti ero neljänteen sijaan on 72 pistettä. Julistetaan siis Bay mitalijoukkueeksi.
Kiista kolmannesta sijasta on sitten tiukka. TKK:lla on 434, TPS:lla 420, GB:llä 417 ja Patterilla 411. Näistä mikä tahansa voi olla se kolmas finaalijoukkue, huomenna nähdään.

TPS keilasi iloista peliä ja ansaitsi eniten pisteitä, 88. Mainarit kakkostilalla sai 79.
Tepsin Jarno Marjakangas oli toki tyytyväinen:
- Oli mukavaa ja mahtavaa! Todettiin Samun (Valaranta) kanssa, että meillä ei ole ollut vielä yhtään todella hyvää kierrosta, nyt se tuli, Jarno iloitsi.
- Meillä oli mukana vain viisi pelaajaa, ei ehkä ennakolta paras jengi, mutta iskukykyä piisaa, hän jatkoi.
- Baker on hauska pelitapa, mutta sopiiko se SM-liigaan. Sanoisin, että ehkä ei. Uusi viisimiehinen tapa on erittäin hyvä vaihtoehto koko kaudeksi, Marjakangas tuumi.


SM-liigat jatkuvat Talissa sunnuntaina klo 10.00

 

Pekka Korpi

 

Naisten sarjataulukko

Miesten sarjataulukko

 

 

 


« Palaa