Muut uutiset

Tulosta

Mukkula päihitti Oksasen – Mäkelä Nevalaisen

08.04.2018

Kuudes ja viimeinen Junnu Tour osakilpailu saatiin päätökseen Lahdessa. Voittajiksi keilasivat Rami Mukkula ja Teea Mäkelä.

Finaalin ensimmäisen osion hallitsivat Niko Oksanen ja Vilma Salo. Semifinaalissa Oksanen sai vastaansa Joni Kärkkäisen ja ottelu päättyi Nikon hyväksi luvuin 247-225. Salo puolestaan joutui taipumaan, neljäntenä jatkopaikan ottaneelle Teea Mäkelälle heti ensimmäisessä ottelussa 235-200.

Poikien toisessa ottelussa juniori Rami Mukkula painoi hurmoksessa taululle 245 ja Tomas Käyhkön 215 ei tässä kohtaan riittänyt. Tyttöjen toisessa semifinaalimatsissa oli sama kaava, kun vasta 13-vuotias Mila Nelainen voitti nuorissa keilaavan Senni Savikurjen. Nelainen oli parempi luvuin 240-206.

Niko Oksanen joutui taipumaan nuoremmalle seurakaverilleen Rami Mukkulalle

Niko Oksanen (vas.) taipui loppuottelussa nuorelle seurakaverilleen Rami Mukkulalle. 

Poikien finaalissa oli siis vastakkain kaksi All Starin nuoriso-osaston edustajaa, 14-vuotias Rami Mukkula sekä juuri armeijaharmaissa palveleva Niko Oksanen. Rami aloitti kaadolla, jonka jälkeen tuli paikko sekä viisi kaatoa. Myös Niko aloitti tuplalla, reikä paikko ja tripla. Rami pystyi kuitenkin tekemään vielä tuplan, joka siivitti hänet voittoon. Ramin puhdas tulos oli 244, mutta tähän hänelle 8 pistettä ikätasoitusta, niin ottelu päättyi 252-226.

-Karsinta meni hienosti ja pystyin pelaamaan omaa peliä. Finaalin alussa oli hieman vaikeaa, mutta sitten tulin ylemmäs ja tuli enemmän tilaa. Ensimmäinen osakilpailu voitto tuntuu tosi hienolta. Ei edes pahemmin jännittänyt, kertoi Rami Mukkala, kenen seuraavat tavoite on parin viikon päästä keilattava Junnu Tourin Grande Finale.

 

 Mila Nevalainen taipui Teea Mäkelälle luvuin 220-160.

Mila Nevalainen (vas.) joutui toteamaan ainakin vielä toistaiseksi Teea Mäkelän paremmakseen luvuin 160-220. 

Tyttöjen loppuottelussa ei jännitettävää samalla tavalla ollut, mitä poikien. Teea Mäkelä aloitti triplalla, kun Mila teki kaadon jälkeen missin. Tämän jälkeen Mila ei saanut kuin kolmenteen ruutuun yhden kaadon ja radalla 18 jäi ikävästi reikiäkin. Teea puolestaan sai vielä pari tuplaa, vaikka sarja 4-9 reikään päättyikin, Teealle voitto lopputuloksin 220-160.

-Alkukilpailun kaksi viimeistä sarjaa meni hienosti ja löysin idean vaihtamalla palloa. Finaalin alussa jälleen nihkeämpää, mutta taas löytyi idea kahteen viimeisen siirtymällä ylöspäin. Seuraavaksi valmistaudutaan SM-kilpailuihin sekä totta kai nuorten MM-kilpailuihin. Paljon on kaikkea tulossa, kertoi Teea.

 

Seuraavaksi vuorossa Junnu Tourilla on vajaan kahden viikon päästä keilattava Grande Finale. Finaalin keilataan 21.4.2018 Turun Kupittaalla. Tuloksista löytyvät myöhemmin myös kaikki kiertuefinaaliin selvinneet.

 

Tulokset

 

Hannele Impola

 

 

 


« Palaa