Muut uutiset

Tulosta

Naisten valtakunnansarjan sarjauudistus

16.05.2018

Kilpailu- ja sarjavaliokunta on päättänyt yhdistää naisten valtakunnansarjan ykkös- ja kakkosdivisioonat ensi kaudesta alkaen.

Naisten valtakunnansarjan ykkös- ja kakkosdivisioona yhdistyvät. Tällä muutoksella kilpailu- ja sarjavaliokunta haluaa saada joukkueiden kuluja pienemmäksi ja pelejä enemmän alueelliseksi. Joukkuemäärän tippuessa toivotaan joukkueiden jatkavan pelejä, kun kustannukset eivät ole niin suuret.

Alkulohkot pelataan kolmella pelaajalla. Alkulohkojen kierroksia on 4-5 ja joukkueet jaetaan 4-7 joukkueen lohkoihin. Kaikki kierrokset ovat yksipäiväisiä. Lohkon voittajat pelaavat keskenään yksipäiväisen karsintaturnauksen, joka on siihen osallistuville joukkueille maksuton. Karsintaturnauksen kaksi parasta joukkuetta pelaavat seuraavana päivänä samalla paikkakunnalla liigan kahden heikoimman joukkueen kanssa liigakarsintaturnauksen, jonka kaksi parasta joukkuetta pelaavat liigassa seuraavalla kaudella. Liigakarsinnassa jokainen joukkue kohtaa toisensa kaksi kertaa. Liigakarsinnasta seura maksaa ratamaksut.

Lohkovoittajien palkkioiden saamisen edellytyksenä on osallistuminen lohkovoittajien karsintaturnaukseen. Lohkovoittajien turnaus sekä liigakarsinta keilataan neljällä pelaajalla.

Olli Pakonen


« Palaa