World Bowling Tour

Tulosta

Annop Arromsaranon voittoon Koreassa

26.05.2018

Busan Cupin loppuottelussa kohtasivat USA:n Anthony Simonsen ja Thaimaan Annop Arromsaranon. Simonsen eteni finaalin ykkössijoitettuna suoraan loppuotteluun, mutta taipui Arromsaranonille lukemin 208-221.

Busan Cupin finaalissa keilattiin kuusi sarjaa, joiden perusteella neljä parasta pääsivät pudotuspeleihin. USA:n Anthony Simonsen hallitsi tätä vaihetta suvereenisti paukuttamalla lukemat 1480. Alkukarsintaa hallinnut EJ Tackett pystyi enää tekemään vain 1325 ja hän jäi näin kauas pudotuspelipaikoista. Kolme muuta jatkajaa olivat Thaimaan Annop Arromsaranon tuloksella 1438 sekä korealaiset Seokbyeong Choi ja Wonyoung Choi tuloksilla 1433 ja 1430. Ensimmäinen putoaja oli korealaisnainen Jinhee Park tuloksella 1397.

Pudotuspeleissä korealaisten kesken käyty ensimmäinen matsi oli melko selvä, kun Seokbyeong Choi teki kuuden jonon kolmannesta ruudusta kahdeksanteen, eikä hänen vastustajansa Wonyoung saanut peräkkäisiä kaatoja ja teki vielä keilan missinkin kahdeksanteen ruutuun. Ottelu Seokbyeongille 247-217. Toinen matsi oli paljon tasaisempi, mutta Thaimaan Arromsaranon oli lopussa vahvempi ja eteni loppuotteluun 215-203.

Loppuottelussa Simonsenille jäi kolmos- ja vitosruutuihin paikkaamattomat reiät, joten peli oli melkein ratkennut, kun Arromsaranon teki jonon neljännestä seitsemänteen. Simonsen kuitenkin paransi loppua kohden, mutta hänen loppukirinsä ei enää riittänyt, vaikka Arromsaranon teki tyhjän kahdeksanteen ruutuun. Näin World Bowling Tourin osakilpailun voitto Thaimaahan. PBA:n nettisivujen mukaan Arromsaranon ei ole PBA:n jäsen, joten PBA-titteli jäi tästä kilpailusta jakamatta.

World Bowling Touria on nyt keilattu neljä kilpailua, Euro Challenge, USBC Masters, USBC Queens ja Busan Cup. Kiertue jatkuu kesäkuussa naisten osalta US Women´s Openilla ja heinäkuussa PBA:n ja PWBA:n yhteisellä Storm Striking Against Breast Cancer -parikilpailulla.

Busan Cupin tuloksiin
World Bowling Tourin sivulle

Eliisa Hiltunen


« Palaa