Arvokilpailut

Tulosta

Niko Oksasen mietteitä Hong Kongista

20-vuotiaalla Niko Oksasella on varmasti edessään vielä useat arvokilpailut. Hong Kongin kisat olivat pettymys. Kuva: Terence Yaw

04.12.2018

MM-kilpailut lähenevät loppuhuipennustaan, josta toivomme Jari Ratian ottavan osansa. Hiljalleen on aika miettiä kuluneita paria viikkoa ja sitä, mitä niistä jäi käteen. Ensimmäisenä on vuorossa joukkueen kuopus.

Niko Oksanen keilasi viime vuonna ensimmäiset aikuisten MM-kilpailunsa, joista kotiintuomisina oli kaksi pronssia. Tuo oli kaikilla mittareilla loistava suoritus. Tänä vuonna vastaavaa menestystä ei tullut. Niko oli singlessä suomalaisista paras tuloksella 1310. Parikisaan tuli 1123, trioon 1269 ja joukkueeseen 1213. All eventissä Niko oli 38:s.

Miten arvioisit kisoja omalta osaltasi?
”Päälimmäisenä fiiliksenä pettymys. Halusin pärjätä eikä jäänyt mitään käteen. Oppia tuli, mutta ei mitään sellaista, mistä voisi olla oikeasti tyytyväinen. Single meni ok, mutta se oli siinä.
Täällä ei riitä se, että osuu taskuun vaan pitää saada pallo menemään oikealla tavalla keiloihin. Periaatteessa tasku oli pääasiassa hallussa, mutta en saanut tehtyä oikeita asioita, jotta keilat olisivat tippuneet. Yliyrittäminen toi mukanaan väkinäisyyttä ja sitä kautta huonoja suorituksia.
On vain enemmän kehitettävä heikkouksia, etenkin pallon vauhdin säätelyä ja hiljempaa heittämistä”

Jos olisit etukäteen tiennyt, miten olosuhteeksi valittu Los Angeles täällä käyttäytyy, olisitko muuttanut jotain valmistautumisessasi?
” Olisin. Kun oli asennoitunut siihen, että on lyhyempi hoito niin tuli panostettua enemmän juuri siihen, että saa palloon vauhtia ja eteenpäin. Hiljempaa heittämisen harjoittelu jäi vähemmälle. Nyt jätin ekan kerran pois miedomman symmetrisen pallon setistä ja nyt sitä olisi tarvittu. ”

Mitä meidän tulisi tehdä, jotta Suomi pysyy MM-tasolla kilpailukykyisenä?
”Kilpailuja Suomessa kyllä pääsee heittämään jos vain vitsii. Nykyään on myös laitteita kuten Specto, jotka antavat yksiselitteistä faktaa siitä, mitä radalla tapahtuu. Näitä mahdollisuuksia pitäisi hyödyntää enemmän. Ylipäätään entistä enemmän pitäisi pyrkiä keilaamaan vaikeammilla olosuhteilla.”

Tapahtuiko kisoissa jotain yllättävää?
”No Italian menestys joukkuekisassa oli tietysti yllätys, mutta toisaalta he pelasivat todella hyvin yhteen ja loistavalla hengellä.”

Perttu Jussila


« Palaa