European Bowling Tour

Tulosta

Daphne Tanilta upea aloitus - Ballmaster Open jatkuu Talissa

Daphne Tan keilasi heti upean tuloksen ja kehui lumista Suomea. Kuva: Henri Havusela

09.01.2019

Vuoden 2017 Ballmaster Openin voittanut singaporelainen Daphne Tan saapui Suomeen ja onnistui heti loistavasti Talissa.

Brunswick Ballmaster Open 2019 jatkuu keskiviikkona kahden päivän tauon jälkeen. Tällä viikolla kisaerissä nähdään jo ulkomaalaisia huippukeilaajia. 

Keskiviikon avauserässä mukana oli Singaporen naisten maajoukkue. Heistä vuonna 2017 Ballmaster Openin voittanut Daphne Tan ylsi 7. erän ykkösnimeksi tuloksella 1449, johon lukeutuu 48 pistettä naisille kuuluvia tasoituksia. 

Tanin jälkeen toisena oli niin ikään komealla tuloksella 1420 Pasi Uotila, joka oli helpottuneen oloinen loppukilpailuun riittävään tuloksesta. 

- Totta kai hyvä fiilis, koska tätä haettiin. Tämä oli tavoite, ja kun se toisella yrittämällä tuli, niin hieno juttu, kolminkertainen Ballmaster voittaja Uotila kertoi erän päätyttyä. 

Erässä oli kova taso ja paljon huippunimiä mukana. Henkeä saatiin pidättää myös ensimmäisen 300 sarjan oltua lähellä, mutta Teemu Putkiston sarja jäi harmittavasti 299 pisteeseen, mikä on toki kilpailun paras sarja tähän mennessä.

Myös Putkiston tulos oli komea 1371, mutta vielä ei ole varmaa riittääkö se finaaliin asti, kun arvioitu finaaliraja on tällä hetkellä 1355.

Myös nuoret suomalaislupaukset Pyry Puharinen ja Jesse Ahokas aloittivat Ballmaster Openin väkevästi olemalla lähellä loppukilpailuun yltäviä tuloksia. Kaikki seitsemmänen erän tulokset löytyvät tästä linkistä.

Erän ykkösnimi Daphne Tan oli myös hyvällä tuulella. 

- Sain hyvän alun, joten päiväni meni siltä osalta loistavasti.  Muutenkin tuntuu hyvältä olla takaisin Suomessa varsinkin kun sataa lunta. Meillä ei Singaporessa pääse siitä nauttimaan. Me rakastamme aina tulla tänne, Tan tunnelmoi. 

Tan on kolmatta kertaa mukana kilpailussa ja taskussa on voitto vuodelta 2017. 

- Radat tuntuivat tänään hyvältä ja rataolosuhde antaa ehkä vähän enemmän virheitä anteeksi kuin viime vuonna. Toivon omalta kannaltani, että se pysyy tällaisena, Tan nauraa ja lisää, että kilpailun tulostaso on hänen mielestään yllättävänkin korkealla tässä vaiheessa. 

Tan kertoo myös aikovansa ehdottomasti keilata vielä ennen loppukilpailua, jotta paras mahdollinen vire löytyy ratkaisupeleihin.  Singaporen joukkue ehtii nauttia myös Helsingin vierailusta keilahallin ulkopuolella. 

- Itseasiassa olimme jo eilen tutustumassa Suomenlinnaan, mutta lunta satoi niin paljon, että paikka oli osittain suljettu. Siellä oli kuitenkin kaunista ja nautimme täällä olostamme paljon.  

Tanin tulos 1449 on tässä vaiheessa kilpailun neljänneksi paras Juuso Tiaisen ollessa kärjessä lukemalla 1493. Tämän hetkisen tuloksen näet tästä linkistä

Kilpailun etenemistä voit seurata kisajärjestäjän sivuilta tästä linkistä. Seuraavaksi vuorossa on kahdeksas erä, joka alkaa keskiviikkona noin 15:00.


« Palaa