European Bowling Tour

Tulosta

Jamie Elliott Irish Openin voittoon

Jamie Elliott voitti Irish Openin 2019.

20.01.2019

Paras suomalainen oli Lauri Sipilä, joka otti viidennen sijan.

Suomalaiset ottivat toisen finaalivaiheen suvereenisti nimiinsä kolmoisvoitolla. Parhaimman tuloksen neljään sarjaan takoi Lauri Sipilä 974, toiseksi keilasi Olli-Pekka Pajari 950 ja kolmanneksi Teemu Putkisto 946. Pyry Puharisen tie katkesi tässä kohdassa, kun hän jäi jatkopaikasta vaivaiset kymmenen pistettä. Kahdentoista parhaan joukkoon ja jatkoon vaadittiin 838, Pyrylle tulosta 828. -Yksittäisiä keiloja tuntui jäävän ikuisuuteen asti, vaikka kaikkea tuli kokeiltua, Pyry kommentoi lyhyesti urakkaansa.

Seuraavaksi aloitettiin matsipelit ja karsinnan neljän kärki tuli mukaan. Tomas Käyhkö sai vastaansa viimeisen jatkopaikan kakkosvaiheesta ottaneen Irlannin Christopher Sloanin. Sloan painoi ensimmäiseen sarjaan 266, eikä Käyhkö pystynyt vastaamaan tähän 205 aloitukseen. Toinen sarja oli tasaisempi, mutta Tomaksen tappioksi edelleen. Ottelusta Sloan jatkoon lukemin 469-381. -Kaveri oli parempi, totesi Tomas päivästään. Olli-Pekka Pajaria vastaan asettui viime vuoden turnauksen voittaja USA:n Anthony Simonsen. Myös tämä ottelu päättyi selvin lukemin harmillisesti Simonsenin voitoksi 441-377. -Kakkosvaiheessa oli peli ihan hyvin hallussa, mutta matsipelissä ei ollut paljon nokan koputtamista, kertoi O-P.

Teemu Putkisto kohtasi matsissaan Hollannin Patrick Mekan. Heidän ottelunsa oli jännittävä, mutta harmillisesti Putkistokin hävisi, vain kahdeksan pisteen erolla. Meka aloitti vahvemmin 233 Putkiston 211 vastaan. Toisen sarjan Teemu voitti, mutta ei riittävän hyvällä sarjalla. Loppulukemat Mekalle 412-404. -Ei pää kestänyt ratkaisutilanteessa tällä kertaa, Teemu kertoi. Ainoana jatkoon pääsi Lauri Sipilä, joka tasaisella pelillään otti voiton Hollannin Edwin van Aarlesta. Sipilä keilasi sarjat 202 ja 226 ja eteni jatkoon 428-412.

Neljännessä vaiheessa loppuivat Sipilältäkin paukut, sarjoiksi vain 160 ja 153. Vastustajakaan ei kovaa mennyt, Glenn Richardsson pelasi sarjat 199 ja 177 ja otti ”välieräpaikan” lukemin 376-313. Kysäisin mitä tapahtui kuin ei tulosta enää syntynyt, johon Lauri vastasi rehellisesti: -Eipä sitä kannata paljon selitellä. Kone vain hyytyi nelosvaiheeseen, mutta tyytyväinen oon kumminkin viidenteen sijaan. Muut jatkoon menijät tästä vaiheesta olivat Jamie Elliott, Anthony Simonsen ja Steven Gill.

Välierässä Jamie Elliott kukisti Glenn Richardsonin tiukassa matsissa 395-386. Myös Anthony Simonsenin ja Steven Gillin välinen ottelu oli tasainen. Gill eteni finaaliin lukemin 446-430. Loppuottelussa kohtasivat siis Englannin Jamie Elliott ja Skotlannin Steven Gill. Ensimmäinen sarja oli tasokas, Elliott vei sen nimiinsä 254-244. Toisessa sarjassa Elliott selvitti hankaluudet Gilliä paremmin ja otti ensimmäisen EBT-tittelinsä voittamalla matsin 462-428.
Suomalaisten sijoitukset vielä: 5. Lauri Sipilä, 9. Tomas Käyhkö, 12. Olli-Pekka Pajari, 13. Teemu Putkisto, 23. Pyry Puharinen ja 52. Kaaron Salomaa.

Näin on vuoden kolmas European Bowling Tourin osakilpailu saatu päätökseen. Seuraavan kerran EBT-tittelistä kilpaillaan helmi-maaliskuun vaihteessa, kun kiertue matkaa Hollannin Tilburgiin.

Tulokset

Teksti: Eliisa Hiltunen

Kuvat: Mick Roe Photography


« Palaa