European Bowling Tour

Tulosta

Kallio nousi finaalipaikalle Hollannissa

02.03.2019

Jesse Kallio keilasi hienosti lauantain päiväerässä Tilburgin EBT-turnauksessa Hollannissa. Hän nousi sijalle viisi kaksi erää ennen karsinnan loppua.

Lauantaina on Bronzen Schietspoel Tournamentin kiihkeä viimeinen karsintapäivä, jolloin lopullisesti jaetaan loppukilpailupaikat. Ennen viimeistä päivää suomalaisista vain Samu Valarannalla oli taskussaan paikka finaaliin, Kaaron Salomaa, 1305 ja Sanna Pasanen, 1297 olivat niillä kinttahilla. Aamupäivällä alkaneessa erässä 11 Jesse Kallio hoiteli itsensä loppupeleihin vakuuttavalla esityksellä lukemalla 1355. Tällä hän nousi karsinnan viidenneksi heti Valarannan jälkeen. Jessen aloitus oli vahva, 247, 239 ja 247. Sitten tuli pari vaisumpaa sarjaa, 197 ja 201, mutta viimeisellä jyvä taas löytyi ja sarjalla 224 hän varmisti paikkansa sunnuntain loppukilpailuun.
Aamupäivän erässä oli mukana myös Sanna Pasanen, joka veteli tasaista tahtia keilaten 1281, mutta tuo ei riitä finaaliin, eikä se ollut edes hänen parhaansa, sillä perjantaina syntyi jo 1297. Sanna keilasi päivällä hyvin, mutta kun paras sarja oli 215, ei sillä saanut kokoon tarpeeksi pisteitä huomisen paikan varmistamiseksi. Ennen kahta viimeistä erää Sanna on sijalla 27, kun jatkoon pääsee 30 parasta.
Sanna jutteli tuntemuksistaan perjantain pelin jälkeen seuraavasti:
- Tykkään tästä Dolfijn-hallista. Se on iso ja hallimainen, mutta kuitenkin viihtyisä. Olen käynyt täällä ennenkin, joten paikka on tuttu, Sanna kuvaili kisa-areenaa.
- Olosuhde on siinä mielessä hankala, että alussa pallot ottavat kiinni aikaisin ja pallo kääntyy tosi paljon. Pelin aikana tuo kuitenkin tasoittuu aika hyvin. Ittelläni on aika selvät sävelet, millaisilla palloilla pitää lähteä keliä pelaamaan. Kitkainen laminaatti vaikuttaa paljon, Pasanen analysoi ratoja.
- Aika matala tulostaso on, mutta pitää kuitenkin lauantaina lähteä vielä pelaamaan, vaikka pojat olivatkin sitä mieltä, että tulokseni (1297) riittää. Ei voi tietää, mutta ei tarvitse hirveitä tehdä, Sanna päätti ääniviestinsä.

Karsintakärjessä 11 erän jälkeen on edelleen englantilaiskolmikko Hadley Morgan 1420, Glen Richardson 1378 ja Brandon Roberts 1368 ennen nuoria suomalaisvasureita Valaranta 1365 ja Kallio 1355. Karsintaraja ennen viimeisiä eriä on 1283.

Illansuussa suomalaisista radoille menee vain Linus Boström, mutta viimeiseen erään on ilmoittautunut useampi meikäläinen.

Pekka Korpi

 

Järjestäjän sivuille
Tuloksiin
Live scoring

 

 

 


« Palaa