Muut uutiset

Tulosta

Veteraanien valtakunnansarjan viimeinen kierros pelattu

07.03.2019

Veteraanien valtakunnansarjojen 2. ja 3. lohkojen päätöskierros pelattiin Turussa ja Riihimäellä.

1. lohko sai alkusarjansa päätökseen jo helmikuun kierroksella ja finaalipeleihin siitä selviytyivät Tampereen TKK ja Euran GS. Lohkosta putosivat Seinäjoen For Fun ja Oulu OPS.

Mestaruussarjan 2. lohko pelasi viimeisen kierroksensa Turun Kupittaalla. Lohjan RäMe saapui sinne lähes varmana finaalijoukkueena yli 700 pistettä lohkokakkosen edellä. Helsingin Tornados ja Turun Ratas kävivät tiukkaa kisaa toisesta finaalipaikasta, niillä oli eroa pelien alkaessa vain 151 pistettä. Joukkueet olivat vastakkain heti ensimmäisessä pelissä, se päättyi helsinkiläisten voittoon 646 -559. Kun RäMe voitti jälleen kaikki pelinsä ja Tornados hävisi vain lohjalaisille, nämä kaksi selvisivät finaalipeleihin. Keravan SeitenViis ja Turun TuWe 2 hakevat ensi kaudella vauhtia ykkössarjasta. Parasta henkilökohtaista peliä pelasi RäMe:n Risto Havulinna keskiarvolla 222,20.
3.lohko pelasi Riihimäellä. Kuopion Rojjaas ja Lahden Falcons saapuivat sinne kärkiparina. Rojjaas voitti viidestä pelistään neljä ja säilytti kärkipaikkansa. Myös Falconsin kolme voittopeliä riittivät kakkostilan säilymiseen, Lohkosta putosivat Kouvolan Nuppi ja Kuusankosken KosBo. Henkilökohtaisissa tuloksissa kärkeen nousi Nupin Markus Sihvola keskiarvolla 229,00.

Ykkössarjassa lohkovoittajia olivat Pietarsaaren FoBK, Hangon HaHy, Kuopion Tiimi, Jyväskylän JBC, Lohjan RäMe 2 ja Helsingin HVV. Nämä nousevat ensi kaudella mestaruussarjaan. Kunkin lohkon sijoille 5 ja 6 sijoittuneet joukkueet pelaavat ensi kaudella kakkossarjassa.

Kakkossarjan lohkovoittajista muodostetaan alueittain neljä kuuden tai seitsemän joukkueen karsintalohkoa. Lohkot pelaavat kaikille vieraassa hallissa ja kunkin lohkon kolme parasta nousee ensi kaudeksi ykkössarjaan.

Torstaina 28.3.2019 pelattavien mestaruussarjan finaalin pelipaikka ja ykkössarjan karsintalohkojen joukkueet ja pelipaikat julkaistaan 14.3. pidettävän veteraanivaliokunnan kokouksen jälkeen.

Jaakko Virkajärvi


« Palaa