Arvokilpailut

Tulosta

Virallinen harjoitus harjoiteltu

Mila Nevalainen aloittaa pelit junioreiden MM-kilpailuissa tiistaina kello 9:00.

18.03.2019

Suomen joukkue keilasi maanantaiaamuna viralliset harjoitukset. Olosuhde oli pitkälti odotetun kaltainen.

Kisaolosuhde Montreal 41 jalkaa ajettiin radalle ensimmäisen kerran pelaajille. Olosuhde on tuttu suomalaisille pelaajille, sillä olosuhteella on keilattu monet kilpailut Suomessa. Toki hallin ominaispiirteet tekevät kelistä aina hieman erilaisen. Ranskassa 3-4 ensimmäistä rimaa on pelaamattomia, kun pallot eivät palaudu.

Lisäksi ongelmia pelaajille on tuonut vauhtiradat, jotka ovat epätasaiset, sillä välillä kenkä tökkää ja välillä jalka lähtee alta.

Olosuhde tuntui pelaajista aluksi vaikeahkolta, mutta treenin edetessä idea löytyi.
- Pallot tekivät alussa paljon ja nopean liikkeen, Pyry Puharinen kommentoi.

 Virallinen harjoitus näyttää aina suuntaa, siitä mitä keli on, mutta hieman se aina muuttuu pelien alkaessa.
- Tänään oli niin vähän paikkopalloja radalla, että muutos oli sen vuoksi vähäisempi. Uskon, että huomenna radat muuttuvat enemmän ja eivät ehkä niin loogisesti kuin harjoituksessa, Jesse Ahokas totesi.

Peppi Konsteri löysi oman vision harjoittelussa alhaalta pelaamisesta.
- Itselleni tuntui parhaalta pelata alkuun alhaalta himmeällä pallolla ja kivuta pikkuhiljaa ylöspäin pelin edetessä. Harjoituksen perusteella kovin suuria muutoksia pelilinjaan minun ei tarvitse tehdä, enemmänkin irroitukseen, Peppi analysoi.

Myös Mila oli samoilla linjoilla Pepin kanssa.
- Aluksi vaikutti hankalalle, mutta harjoituksen edetessä idea löytyi. Pelipaikkaa muutin muutaman riman, mutta pallonvaihtoja tein harjoituksessa, joten uskon, että kisassakin niitä joutuu tekemään, kun olosuhde muuttuu, Mila sanoi.

Päävalmentaja Jarmo Ahokas oli tyytyväinen pelaajien suorittamiseen harjoituksessa.
- Kaikilla tekninen tekeminen oli hyvää. Nöyrää tekemistä kisaan, niin hyvä tulee, Jape tunnelmoi. Olosuhdetta Ahokas luonnehti hyväksi.
- Aluksi pallot tekevät välialueella todella nopean liikkeen, joten pitää saada pallot tekemään pyöreä liike. Irrotukset täytyy saada menemään hyvin läpi, että pallot saadaan rullaamaan, hän kiteytti.

Kilpailun avajaiset vietetään kello 13:15 ja A-ryhmä aloittaa singleosuuden kello 15:30. Suomalaisia ei nähdä tänään kisaradoilla, sillä kaikki keilaavat singleosuuden huomenna kello 10:00. 

Järjestäjän sivuille

Rataolosuhde

 

Olli Pakonen


« Palaa