Arvokilpailut

Tulosta

Kaikki suomalaiset mitaleille singlessä!

Singlen jälkeen oli ryhmähalin vuoro.

19.03.2019

Suomen kaikki pelaajat keilasivat upeasti mitalipeleihin junioreiden MM-kilpailujen singlessä. Mitalipelit keilataan tänään kello 19:00 Suomen aikaa.

Suomi sai lentävän lähdön junioreiden MM-kilpailuissa, kun Pyry Puharinen, Jesse Ahokas, Mila Nevalainen ja Peppi Konsteri keilasivat neljän parhaan joukkoon singlessä. World Bowlingin uusi pistelaskujärjestelmä muuttaa pelin luonnetta suuresti, kun kaatojen merkitys on paljon suurempi kuin normaalilla pistelaskulla.

Pyry aloitti ensimmäisen sarjan viiden kaadon jonolla, hän summasi sarjaan 244. Jesse teki kuudella kaadolla ja neljällä paikolla 251. Jesse teki toiseen sarjaan 232 kuudella kaadolla. Pyry takoi toiseen 234 yhdellä reiällä ja tyhjällä, muutoin kaatoja tuli mukavasti. Kolmas sarja oli Jesselle musta, sillä reikiä ja huonoa tuuria oli sarjassa reilusti mukana. Hän taisteli siitä 191. Pyryllä oli hyvää onnea kolmannessa sarjassa parin ylipuolenkaadon myötä ja sen siivittämänä hän teki 256. Neljännessä sarjassa Jesse kokosi itsensä ja paukutti 234 vaikka kaksi tyhjää tuli matkalle. Pyryllä paketti pysyi edelleen hyvin kasassa ja upeasti 266 taululle. Pyry jatkoi vahvaa menoaan myös viidennessä sarjassa 254 sarjallaan ja oli ennen viimeistä käytännössä varmasti menossa mitalipeleihin. Kuudes sarja oli Pyryllä vapautunutta peliä ja hän päätti pelinsä hienosti 267 sarjaan ja ohitti tuloksella 1521 eilisen jälkeen kärjessä olleen Korean Geun Jin. Jesse nousi taisteluun mitalipeleistä viidennessä sarjassa, jossa parista reiästä huolimatta kaatoja tuli kuusi. 245 sarja jätti jännitettävää viimeiseen sarjaan. Kuudennen sarjan toiseen ruutuun tuli paikkaamaton reikä, mutta Jesse ei ollut luovuttanut. Tupla ruutuihin 3-4 ja kaadot myös ruutuihin 7-9. Kymppiruudun kaadolla hän olisi mennyt jatkoon selkeällä erolla, mutta kymppiruudussa jäi kasikeila ja jouduttiin jännittämään vielä Kuwaitin Abdullah Aldubayan pelin loppua. Hänen tarvitsi tehdä kahteen viimeiseen ruutuun vähintään yksi kaato ja paikko. Kaksi ihan hyvää tälliä hän pisti, mutta kummallakin kerralla jäi kymppikeila pystyyn ja Jesse otti neljännen mitalipelipaikan. 
Välierässä Pyry kohtaa Jessen, toisessa välierässä Ji saa vastaansa Meksinko Maximiliano Lopezin.

Pelin jälkeen pojat olivat luonnollisesti yhtä hymyä.
- Ei tämä olisi paljon paremmin alkaa, Pyry totesi.
Jessellä oli pelissään vaikeuksia, jotka hän lopulta selätti.
- Ei tämä ihan sellainen startti pelillisesti ollut kuin toivoin, mutta mitalipeleihin nousin, niin mahtava juttu, hän kertoi.

Mila ja Peppi aloittivat pelinsä hyvin. Mila teki sarjaansa viisi kaatoa ja paikkasi hienosti kymppiruutuun 2, 4, 10 reiän. Sarjaksi Mila summasi 231. Peppi teki niin ikään viisi kaatoa. Hän paikkasi kolmannessa ruudussa 4, 9 reiän. Pepin sarjaksi 224. Toiseen sarjaan tytöt jatkoivat hyvää peliä. Mila keilasi 232 kahdella reiällä ja Peppi puhdasta pelaten 233 pistettä. Kolmannessa sarjassa kummankin tytön pelissä näkyi hyvä keskittyminen peliin. Väliin tuli heikkoja suorituksia, mutta tällä pistelaskulla kaatojen merkitys on suurempi, joten kummallakin, kun oli hyvä palloreaktio, niin tulosta syntyi. Kolmanteen kumpikin tyttö painoi 223. Puolivälissä Milalla oli koossa 684 ja Pepillä 680. Neljäs sarja tuotti Milalle hieman ongelmia ja parilla tyhjällä sarja jäi 194:ään. Pepilläkin tapitti yhtä keilaa ja sarjaksi 214. Viidennessä sarjassa tytöt saivat huiman hengen päälle ja keilat saivat kyytiä. Kumpikin taisteli hienosti, Mila 241 ja Peppi 258. Ennen viimeistä sarjaa kummallakin oli hyvä mahdollisuus mitalipeleihin. Toisaalta näytti siltä, että kaikki eilisen erän tulokset tippuisivat mitalipeleistä, joten isoa sarjaa vaadittiin. Kuudennessa sarjassa tytöt heittivät hienosti palloa taskuun ja reaktio oli hyvä. Mila varmisti mitalipelipaikan tehden upeasti 268. Paikan varmisti viimeistään kymppiruudun kaato, jonka arvo oli 30 pistettä. Mila teki peliinsä lopulta 1389 ja otti paikan mitalipeleihin sijalta kaksi. Peppi tarvitsi myös hyvän lopun. Hän teki sarjaansa 235 ja yhteensä kuuteen 1387 pistettä. Sitten alkoi muiden pelaajien pisteiden lasku, sillä suomalaiset olivat miltei ensimmäisiä, ketkä pelin lopettivat ja monella oli vielä mahdollisuus isolla sarjalla mukaan mitalipeleihin. Edelle meni lopulta ainoastaan Singaporen Arianne Tay tuloksella 1407. Peppi otti kolmannen paikan ja neljäs paikka meni Philippiinien Grace Gellalle.
Välierässä Tay kohtaa Gellan ja Mila Pepin.

Tytötkin olivat pelkkää hymyä pelien päätyttyä.
- Ensimmäinen arvokisamitali, niin tuntuu kyllä hyvältä. Illalla katsotaan minkä värinen tulee. Toivottavasti kultainen, Peppi sanoi.
Mila oli myös iloinen pelin jälkeen.
- Olen niin iloinen, kun saa heti mitalin. Pelini oli hyvää, vaikka muutamia heikkoja hetkiä tuli, mutta se kuuluu keilailuun, Mila tuumasi.

Päävalmentaja Jarmo Ahokas oli myös luonnollisesti fiiliksissä neljästä mitalista.
- Ensimmäiset junioreiden MM-kilpailut ja heti neljä mitalia. Mahtava startti, mutta tähän ei saada tyytyä, sillä kisat ovat vasta alussa ja meillä on huippujoukkue, Jape sanoi.

Mitalipelit alkavat Suomen aikaa kello 19:00, jolloin keilataan sekä tyttöjen että poikien välierä. Loppuottelu alkaa kello 19:30.

Tällä hetkellä on käynnissä tyttöjen ja poikien parikilpailun a-ryhmä, jossa ei pelaa suomalaisia. Voitte seurata pelejä alla olevien linkkien kautta.

 

Järjestäjän sivulle

Tulokset

Livestream

 

Olli Pakonen

 

 

Olli Pakonen

 

 

 


« Palaa