Arvokilpailut

Tulosta

Pyry Puhariselle mastershopeaa

Pyry voitti junioreiden MM-kilpailuista viisi mitalia. Mastersista hän sai hopeaa. Voiton vei Korean Geun Ji, pronssia saivat Liettuan Laurynas Narusis ja Meksikon Manuel Ordaz

23.03.2019

Pyry Puharinen taisteli hienosti, mutta Korean Geun Ji oli vahvempi mastersin loppuottelussa junioreiden MM-kilpailuissa.

Poikien mastersfinaalin ensimmäisen sarjan korealainen aloitti kaadolla. Hän teki toiseen ruutuun tyhjän 2,4 ja 7 keiloista. Pyry teki alkuun kaksi kaatoa, jonka jälkeen tuli kolme paikkoa. Ji teki ruutuihin 4-6 kolme kaatoa ja peli oli pisteelleen tasan. Pyry ei saanut loppu sarjaan kuin yhden kaadon. Korealainen otti ensimmäisen sarjan voiton tekemällä kaksi kaatoa 9-10 ruutuihin. Ensimmäinen sarjan voitto Jille 244-231.

Toisen sarjan alkuun Pyry vaihtoi palloa, joka toimi todella hyvin. Hän teki neljä kaatoa, kun taas Ji kaksi. Pyryn johto neljän ruudun jälkeen oli 22 pistettä. Viidenteen ruutuun Pyryllä lähti huono avaus, josta jäi keilojen 3,4,6 ja 10 muodostama reikä, mitä Pyry ei pystynyt paikkaamaan. Koko kilpailujen ajan ilmiömäisesti keilannut Ji teki ruutuihin 3-8 kuusi kaatoa, millä hän tarrasi kultamitaliin kiinni. Pyryllä oli mahdollisuus pakottaa Ji kymppiruudun kaadolla puhtaaseen ruutuun, mutta heitto suuntautui aavistuksen paksuksi jättäen neloskeilan pystyyn. Toinen sarja korealaiselle lukemin 267-236 ja MM-kulta pistein 2-0.

MM-mastershopea tuntui Pyrystä heti tuoreeltaan voitetulta.
- Kaksi sarjaa heitin mielestäni todella hyvin. Vastustaja oli vaan jälleen loistava, Pyry totesi. Junioreiden MM-kilpailut ovat olleet iso asia Pyryn uralla.
- Minulla on fiilis, että nämä kilpailut ovat minun uran kohokohtani tähän mennessä, hän jatkoi. Viisi mitalia MM-tasolla on mykistävä suoritus.
- Nämä kisat menivät paremmin kuin olisin voinut kuvitellakaan. Joka osiosta mitali, niin silloin on peli kulkenut joka osiossa. Kulta jäi puuttumaan, mutta silti nämä kilpailut ylittivät kaikki odotukseni, Pyry sanoi. Hän kuuluu muun joukkueen tavoin junioreiden EM-joukkueeseen, kisat pelataan kolmen viikon päästä Itävallan Wienissä.
- Näistä kilpailuista saatu itseluottamus auttaa varmasti EM-kisoissakin. Samanlainen flow-tila koetetaan saada sielläkin päälle, Pyry päätti.

Tyttöjen mastersin voitti Korean Soree Hong. Hän hävisi ensimmäisen sarjan joukkuekaveri Youngseon Jeongille, mutta vei kaksi seuraavaa sarjaa. Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen sarjan 7-8 ruuduissa, kun Jeong teki kaksi tyhjää ja Soree Hong paukutti kaatoja.

 

Tulossivulle

 

 

Olli Pakonen


« Palaa