Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Mika Koivuniemi piti täpärästi kärkipaikkansa PBA Senior US. Openissa

Kimmolla ja Mikalla ei peli kulkenut PBA Senior US. Openin kolmannessa blokissa. Kuva: Anne Lehtonen

13.06.2019

Suomalaiset olivat vaisuja PBA Senior US. Openin kolmannessa blokissa. Mika Koivuniemi piti täpärästi kärkipaikkansa ja Kimmo Lehtonen putosi jatkorajalle.

Suomen Mika Koivuniemi ja Kimmo Lehtonen pelasivat kolmannen osion toisen erän jälkeen eli pelatuille radoille. Pelipaikka nousi oikealla kädellä huomattavasti korkeammalle kuin kahdessa ensimmäisessä osiossa, mikä pudotti tulostasoa. Ainoastaan neljä keilaajaa keilasi B-ryhmässä yli 1300 pistettä. Parhaasta tuloksesta vastasi 1357 tuloksen keilannut Norjan Tore Torgersen. Hän nousi hienolla pelillään Koivuniemen kantaan, kun suomalainen merkkautti pisteet 1199. Ero kärkikaksikon välillä on 18 sarjan jälkeen 21 pistettä.

Koivuniemen päivä oli tuloksellisesti tasapaksu. Hän aloitti ensimmäisen sarjan hyvin, mutta kaksi tyhjää sarjan loppuun jätti tuloksen 202:een. Toisessa sarjassa hän heitti joka heiton taskuun, mutta sai ainoastaan yhden tuplan ja kun vielä tuli yksi pakettiseiskakymppi, niin tulos jäi 196:een.

Kolmannessa sarjassa Koivuniemellä tökkäsi kenkä pahasti kahdessa ensimmäisessä ruudussa ja hän joutui heittämään jatkossa varovaisemmin, mikä ei tietenkään ole optimaalinen tilanne. Kolmas sarja toi pisteet 183.

Neljännen sarjan 199:n jälkeen Koivuniemi vaihtoi palloa ja nousi reilusti ylöspäin. Viides sarja ei kuitenkaan isoa tulosta tuonut, vaikka päivän paras sarja 216 siitä tulikin. Kuudennessa sarjassa Mikalla oli tulossa iso sarja, mutta ysiruudun paikkaamaton 2, 10 reikä pudotti sarjatuloksen 203:een. Kokonaistulos 1199 piti Koivuniemen kärjessä, mutta haastajat ajoivat hänet miltei kiinni.

Koivuniemen takana tulee Norjan Tore Torgersen. Kolmantena tällä hetkellä on Pete Weber 57 pistettä suomalaista perässä.

Koivuniemi ei ymmärrettävästi ollut tyytyväinen peliinsä.

- Tänään ei ollut kovin hyvä päivä, mutta tällaista tämä keilailu välillä on. Huomenna koetetaan pelata paremmin, Mika viestitti.

Lehtosen vaikeudet jatkuivat

Kimmo Lehtonen ei saanut pelistään kolmannessa osiossaan. Alkuun tuli 194, mutta sen jälkeen osuminen vaikeutui ja sarjat putosivat. Seuraaviin sarjoihin tuli 160, 191, 176 ja 184. Kimmolla oli koossa viiteen sarjaan ainoastaan 905 pistettä. Kuudenteen sarjaan Lehtonen merkkautti pelinsä kovimman sarjan, 207 ja lopputulokseksi 1112, millä hän tippui jaetuella 37 sijalle, joka on samalla jatkoraja tällä hetkellä.

Lehtosella on kasassa 18 sarjaan 3647 pistettä ja neljännen blokin pitää sujua paremmin, jotta paikka jatkopeleissä varmistuu.

Kimmo Lehtonen on tukalassa tilanteessa jatkopaikan suhteen, sillä kaksi viimeisintä blokkia ei ole sujunut hyvin.
- Sama haaste jatkui kuin edellisessä pelissä, eli ei tule paljon kaatoja ja rangaistukset huonoista heitoista ovat paljolti reikiä. Raskasta on, mutta aamulla jatketaan. Otan huomenna uuden peli-idean, toimii tai ei, kun ei tässä ole mitään menetettävää, hän totesi.

Neljäs osio keilataan suomalaisten osalta torstaina kello 19:00 Suomen aikaan. Neljännen osion jälkeen 38 parasta jatkavat round robin otteluilla perjantaina.

Tulokset

Olli Pakonen


« Palaa