Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Suomalaiset jatkopeleihin PBA Senior US. Openissa

Kimmo Lehtonen ja Mika Koivuniemi keilasivat jatkopeleihin PBA Senior US. Openissa.

14.06.2019

Mika Koivuniemi ja Kimmo Lehtonen selvittivät tiensä PBA Senior US. Openissa jatkopeleihin. Koivuniemi on tällä hetkellä neljäntenä ja Lehtonen 36:s.

PBA Senior US. Openin neljäs ja viimeinen karsintablokki keilattiin päätökseen torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaan. Kärkipaikalle keilasi Norjan Tore Torgersen.

Mika Koivuniemi oli kolmen blokin jälkeen kärjessä, mutta joutui luovuttamaan paikkansa neljännessä blokissa. B-ryhmä, jossa Koivuniemi sekä Kimmo Lehtonen keilasivat, oli vuorossa päivän ensimmäisessä osiossa, eli he pelasivat hoidetuilla radoilla.

Koivuniemen peli oli tasaista läpi koko blokin. Kolme ensimmäistä sarjaa toi tuloksen 635, minkä jälkeen hän jäi kaksi kertaa hieman alle 200:n. Kuudennessa sarjassa Koivuniemi naputti sarjaksi 225, jolloin kokonaistulokseksi kuuteen sarjaan tuli 1248.

-Tänään oli todella paljon ongelmia vauhtiratojen kanssa. Ei tee heittämistä helpommaksi tällaiselle kaverille, jolla on pitkä viimeisen askeleen liuku, mutta sain taisteltua ihan ok tuloksen ja hyvistä asemista pääsen huomenna jatkamaan, Koivuniemi sanoi.

Koivuniemi on 24 sarjan jälkeen sijalla neljä, mutta taistelu kärjessä on tiukkaa. Kärjessä oleva Torgersen on suomalaista edellä ainoastaan 27 pistettä. Heidän väliinsä mahtuvat amerikkalaiset keilailulegendat Pete Weber ja Norm Duke.

-Huomenna on 12 sarjaa ja 30 pisteen bonukset, joten jos saa keilat lähtemään, niin mahdollisuudet on mihin vain, Koivuniemi taustoitti.

Kimmo Lehtonen taisteli mukaan jatkopeleihin

Toinen suomalaispelaaja Kimmo Lehtonen oli tiukan paikan edessä neljännessä blokissa, sillä hän oli ennen viimeistä osiota jatkorajalla, jossa oli tunkua viimeisistä jatkopaikoista.

Lehtosen peli neljännessä blokissa lähti upeasti käyntiin, kun hän teki sarjat 228 ja 233. Tämän jälkeen kuvaan astuivat jälleen ongelmat. Kolmas sarja toi 196 ja neljäs ainoastaan 147.

-Aamuerän ensimmäiset sarjat alkoivat suunnitellusti, mutta kun vaihdoin toiselle puolelle hallia, niin pelipaikka katosi ja huonoista heitoista tuli aina reikä, Lehtonen kertoi.

Kokenut konkari Lehtonen kokosi tämän jälkeen kuitenkin itsensä ja täräytti sarjat 235 ja 190, millä hän lunasti jatkopaikan 16 pisteen marginaalilla. Lehtosen sijoitus 24 sarjan jälkeen on 36:s, kun jatkoon menee 38 parasta. Hänen pisteensä olivat 4876.

-Viidennessä sarjassa laitoin heittolinjani kiinni ja lisäsin vauhtia, millä sain hyvän sarjan. Viimeinen sarja oli työpeliä. Mukavaa, että riitti jatkoon. Huomenna sitten sijoitusta parantamaan, Kimmo totesi.

Kilpailu jatkuu round robin peleillä, kaikki pelaajat eivät kohtaa toisiaan, vaan jokainen pelaa 12 round robin peliä ennalta määrätyn kaavion mukaan. Voitosta saa 30 bonuspistettä ja tähän asti tehdyt pisteet seuraavat mukana round robinin loppuun saakka. Tämän jälkeen viisi parasta selviytyy porraspeleihin.

Round robinin ensimmäinen kuuden ottelun osio keilataan perjantai-iltana kello 18:00 Suomen aikaan. Toinen osio starttaa kello 22:15, jossa ohjelmassa on toiset kuusi ottelua sekä porraspelit. Voittaja on tiedossa lauantaina aamuyöstä.

Tulokset

Olli Pakonen


« Palaa