European Bowling Tour

Tulosta

Adam Anderssonille ensimmäinen EBT-titteli Madridista

Ruotsin Adam Andersson tuuletti voittoaan.

07.07.2019

Suomalaiset putosivat heti toisessa finaalivaihessa.

Kauden kuudennen European Bowling Tour osakilpailun Madrid Challengen on voittanut Ruotsin maajoukkueessa tänä kesänä debytoinut Adam Andersson. Useasta aivotärähdyksestä toipunut Andersson päihitti loppuottelussa maanmiehensä 18-vuotiaan William Svenssonin, joka myös debytoi aikuisten EM-kilpailuissa tänä kesänä. Loppuottelu päättyi lukemin 214-207. Kolmanneksi keilasi Kyle Troup ja neljänneksi, kilpailun paras nainen, Siti Safiyah.

Suomalaisten taival kilpailussa päättyi heti ensimmäiselle matsipelikierrokselle. Tiukat matsit kääntyivät tällä kertaa vastustajille. Niko Oksanen pelasi hienosti kolme sarjaa, mutta pelataan sarjavoitoista, on peli raakaa. Oksanen voitti ensimmäisen sarjan selvästi 248-159, hävisi toisen pisteellä 223-224 ja kolmannessa hänellä oli vielä saumat kymppiruudussa ottaa voitto, mutta tarvittavia kaatoja ei tullut. Lukemat viimeisestä sarjasta Ildemaro Ruizille 245-226. -Toiseen sarjaan yks huono heitto ja siitä maksimirankkari, kolmannessa sitten molemmat pelas hyvin, itelle jäi yks 7-10 ja kymppiruutuun ringeri (kymppikeila), kommentoi Oksanen matsiaan. -Tottakai ottaa päähän ja pettynyt olo. Onneks vielä kaks kisaa jäljellä, hän suuntasi katseet jo tulevaan.

Tomas Käyhkö sai vastaansa kaksikätisen ammattilaisen Kyle Troupin. Tiukkaa oli, vaikka Troup vei ottelun suoraan 2-0. Ensimmäinen sarja meni Troupille niukasti kolmella pisteellä 202-199. Toisessa Käyhkö oli jo niskan päällä hetken aikaa, mutta sarjan puoliväliin tullut reikä päästi Troupin edelle, eikä hän siitä enää taipunut. Myös toinen sarja amerikkalaiselle 234-211. -Kaveri keilasi paremmin, itsellä pallot meni ihan siedettävästi, mutta heitot meni välillä minne sattuu, niin kaveri rankas niistä sitten, tuumasi Käyhkö ottelunsa jälkeen.

Teemu Putkisto keilasi Ruotsin vasuria Anna Anderssonia vastaan. Molemmilla oli hakemista ensimmäisessä sarjassa ja Andersson vei sen 180-165. Toiseen sarjaan Putkisto löysi hieman paremman idea ja keilat tippuivat. Voitto taskuun 211-187. Kolmanteen sarjaan tuli jälleen vaikeuksia ja Andersson lasketteli voittoon 220-167. -Final step 1 meni hyvin, kun sain loppuun muutaman ison sarjan. Siinä vaihdoin oikeaan välineeseen ja tuli paljon tilaa. Pudotuspelissä oli vaikeuksia kaatoreaktiossa ja vastustaja oli tällä kertaa parempi, kertoili Putkisto urakan päätyttyä.

Tomas Käyhkö oli suomalaisista lopulta parhaana sijalla 26, Putkisto heti perässä 27. ja Niko Oksanen 29. Finaalin ulkopuolelle jääneistä Joni Oksanen oli 71, Pyry Puharinen 72. ja Kaaron Salomaa 84. Kilpailuun osallistui 183 keilaajaa.

Euroopan kiertue jatkuu Storm San Marino Openilla, jossa ensimmäiset erät on jo keilattu. Kärkitulos on 1395 on Italian Alessandro Santulla. San Marinossa finaali keilataan ensi sunnuntaina 14.7. Nuorisojoukosta kaikki muut paitsi Pyry Puharinen suuntavat Madridista kohti San Marinoa.

Kilpailun lopputulokset

Teksti: Eliisa Hiltunen
Kuvat: Brunswick Madrid Challenge

 


« Palaa