European Bowling Tour

Tulosta

Käyhkö paras suomalainen, Arnar Jonssonille toinen titteli

Tomas Käyhkö oli paras suomalainen Track Openissa.

21.07.2019

Track Dream-Bowl Palace Openin finaalissa suomalaisten pelit päättyivät ensimmäiseen, toiseen ja kolmanteen finaalivaiheeseen. Voittoon keilasi Islannin Arnar Jonsson.

Neljän sarjan blokeissa finaalin tulostaso hieman laski karsintaan verrattuna. Ensimmäisestä vaiheesta Tomas Käyhkö ja Teemu Putkisto keilasivat jatkoon. Putkisto nappasi viimeisen jatkopaikan oltuaan 20. tuloksella 817. Käyhkö oli 13. lukemin 836. Niko Oksasen pelit loppuvat tällä kertaa ensimmäiseen osioon, kun tulosta syntyi vain 772. Hänen lopullinen sijoituksensa oli 38. Joni Oksanen oli sijalla 106. ja Kaaron Salomaa sijalla 135. Kilpailuun osallistui yhteensä 233 keilaajaa.

Toisessa vaiheessa Sanna Pasanen tuli mukaan peleihin, mutta ei saanut tarvittavaa tulosta jatkaakseen pidemmälle finaalissa. Hän keräsi pisteitä 782 ja oli osion 20. ja koko kilpailun 24. -Eka karsintapeli ihan väsymyksen piikkiin torstai-iltana, perjantaina oli jo parempaa tekemistä, mutta keilat eivät tippuneet. Lauantaina menin aamuerään ja peli lähti rullaamaan tosi hyvin ja Web Tour toimi hyvin. Finaalin toinen vaihe alkoi vähän myöhässä, niin oli semmoista odottelua. Web Tourilla oli edelleen linja ihan hyvä, mutta ei keilat taas tippuneet tänään niin hyvin. Tyytyväinen olen, että lähdin reissuun, koska MM-kisat pelataan kuukauden päästä samalla alustalla ja samalla öljyllä, joten tärkeitä pelejä sitä ajatellen, kommentoi Pasanen juuri ennen paluulennon lähtöä.

Käyhkö ja Putkisto selvittivät tiensä jatkoon vielä toisesta vaiheesta, mutta kolmannessa ei enää kummallakaan riittänyt puhti jatkoon. Käyhkö oli kilpailun kymmenes heitettyään 783 ja Putkisto 14. pistein 775. - Noh, välillä hyviä onnistumisia ja hilkulla jatkoon pari kertaa. Hieman kyllä harmittaa, kun raja oli melko alhainen kolmannessakin stepissä, mutta 14. sijaan on oltava tyytyväinen, Putkisto summasi päiväänsä.  Käyhkökin oli melko positiivisin mielin päivän päivän ja reissun päätteeksi: - Ihan hyvä päivä. Kolmannessa osiossa ei saanut tarpeeksi jonoja aikaiseksi. Parempaankin olisi tällä kertaa ehkä ollut saumoja, mutta ihan hyvä lopputulos. Tästä otetaan oppia ja uusia koitoksia kohti.

Neljänteen vaiheeseen jatkoi kahdeksan parasta ja siihen riitti 819. Viimeisen neljän sarjan osion jälkeen neljä parasta olivat Arnar Jonsson 1796, Nicole Sanders 1794, Oliver Morig 1749 ja Jesper Agerbo 1723. Loppuotteluun keilasivat Arnar Jonsson ja Nicole Sanders. He olivat lähes tasapisteissä ennen kahta viimeistä sarjaa, mutta viimeiseen sarjaan lähdettäessä Jonssonilla oli 33 pisteen etumatka. Hän piti pintansa sarjalla 196 Sandersin 186 vastaan ja voitti uransa toisen EBT-tittelin. 

Näin on kahdeksan tämän vuoden Euroopan kiertueen osakilpailua keilattu. Elokuun lopussa matka jatkuu toiseen hieman matalamman tulostason kilpailuun, nimittäin Tanskan Odensessa pelattavaan Odense Internationaliin.

Tuloksiin

Teksti: Eliisa Hiltunen

Kuva: Streamforce4bowling

 


« Palaa