Kansainväliset kilpailut

Tulosta

Suomalaisille mitalisade näkövammaisten Czech Openissa

Esa Martikainen ja Tuija Näsilä keilasivat vastakkain B2-luokan singlefinaalissa, joten kaksi kirkkainta mitalia Suomeen.

07.08.2019

Pardubicessa pidetty kutsuturnaus oli suomalaisittain menestys.

Suomea kutsuturnauksessa edustivat Petri Mäkivirta, Esa Martikainen, Sari Isaksson, Tuija Näsilä sekä Mari Koskinen.

Kilpailu keilattiin kolmessa luokassa: B1, B2 ja B3. Osallistujia oli mukana yhteensä 20.
Pelkästään singlessä suomalaiset nappasivat kolmessa luokassa peräti neljä mitalia.

B1-luokan kultamitalistiksi nousi luokan ainoa suomalaisedustaja Petri Mäkivirta, joka oli myös alkukarsinnan paras kuuden sarjan tuloksella 916. Mitalipeleissä hän voitti lopulta loppuottelussa Israelin Lezmy Schlomon 150-116.

B2-luokassa puolestaan singlen alkukarsinnassa keilasi kolme suomalaista, joista Esa Martikainen (1067) ja Tuija Näsilä (1012) ottivat kärkisijat ennen pudotuspelejä. Sari Isaksson oli puolestaan sijalla viisi tuloksella 848.

Lopulta Martikainen ja Näsilä olivat loppuottelussa vastakkain, mikä päättyi Näsilän kultajuhliin tuloksella 181-148 ja Martikaiselle hienosti hopeaa.

B3-luokassa ainoana suomalaisena keilannut Mari Koskinen oli alkukilpailun kolmas tuloksella 975, mutta tie loppuotteluun katkesi välierässä. Myös Koskiselle pronssia kaulaan.

Myös parikilpailu toi upeasti kaksi kultamitalia Suomeen, kun ensin B1Bx-luokassa Mäkivirta ja Koskinen olivat jo karsinnan ykkösiä ja päihittivät myös loppuottelussa Tshekin Štefan Čulíkin ja Věra Macháčkován.

Toisessa pariluokassa B2B2 Martikainen ja Näsilä olivat alkukilpailun päätteeksi toisella sijalla ja selviytyivät välierästä loppuotteluun, jossa he voittivat Karel Macháčekin ja Jaromir Hasalan.

Seuraavaksi keilattiin turnauksen Trio, jossa suomalaiskolmikko Mäkivirta, Näsilä, Koskinen keilasi itsensä hopealle. Loppuottelussa Tshekin trio oli parempi lukemin 539-421.

All event oli niin ikään suomalaisittain juhlaa, kun kahdessa luokassa Suomi voitti kaksi kultaa. B1-luokan Petri Mäkivirta otti ylivoimaisen voiton tuloksella 2412, kun Israelin Lezmy Shlomo jäi kauas tuloksellaan 2166.

B2-luokassa Tuija Näsilä voitti kultaa tuloksella 2668, ja samassa luokassa Esa Martikainen nappasi pronssia keilattuaan pisteet 2602. Myös B3-luokan all eventistä saatiin mitali Suomeen Mari Koskisen saatua pronssia tuloksella 2561.

Suomen joukkueen valmentajina Tshekissä toimivat Niko Humalalampi sekä Jaana Puhakka.


« Palaa